Gua sha

Gua sha aknelle ja rosacealle

Gua sha hoito sopii myös aknelle ja rosacealle, mutta hoidossa on erittäin tärkeää huomioida muutamia seikkoja

Gua sha aknelle ja rosacealle

Gua sha on yksi suosituimmista kauneudenhoitomaailman trendeistä, eikä mikään ihme, sillä upeat luonnonkivestä valmistetut välineet ovat paitsi kauniita, mutta myös konkreettisia ja todella näkyviä tuloksia tuovia. Tähän lisäksi gua shalla et hoida ainoastaan kasvoja vaan myös vartaloa. Samalla myös hermosto tasapainottuu, sillä hermopäätteiden ja faskiaverkoston kautta vaikutukset ulottuvat kaikkialle kehon kudoksiin.

Olen saanut gua shaan liittyen eniten kysymyksiä juurikin aknen ja rosacean hoitoon liittyen. Gua shalla kerrotaan olevan positiivisia vaikutuksia näiden molempien hoitoon, mutta moni pähkäilee miten tulisi toteuttaa, sillä kertoohan maalaisjärkikin jo ettei tulehtuneiden alueiden ja epäpuhtauksien päältä voi käsitellä ihoa. Tässä tekstissä avaan nyt enemmän aknen ja rosacean hoitoa gua shalla.

Älä hoida oireiden päältä

Olennaisin neuvo aknen ja rosacean gua sha hoitoon on, että ihoa ei koskaan pidä käsitellä gua sha välineellä suoraan oireiden päältä. Oireilevat alueet siis kierretään, ja ihoa hoidetaan niiden ympäriltä. Jos oireet ovat keskittyneet poskille, voit hoitaa dekolteen, niskan, kaulan, leuan, korvien ympärykset, silmänympärysihon, otsan ja hiuspohjan. Niille alueille, joilla oireita ei esiinny, voit tehdä aivan normaalin gua sha hoidon, jonka opit Yin Your Skin® verkkokurssista.

Hoida oireiden alapuolelta

Aknessa ja rosaceassa, sekä muissakin iho-ongelmissa oireiden alapuolelta hoitaminen on erityisen tärkeää. Jos oireiden alueet sijaitsevat poskien ja leuan alueella, on erittäin tärkeää hoitaa kaulaa, niskaa ja dekolteeta. Kaula ja dekoltee ovat portti kasvoille, sillä ne yhdistävät muun vartalon ja kasvot. Gua sha hoidolla parannat nesteiden, eli verenkierron ja lymfanesteiden virtausta oireiden alapuolelta. Tällä tekniikalla autat kehoa huuhtomaan solujätteitä, kuolleita soluja ja taudinaiheuttajia pois sidekudoksesta.

Samalla autat kollageenia, elastiinia ja soluväliainetta tuottavia fibroblasteja toimimaan kunnolla jolloin solut, hermosolut sekä kudokset saavat ravinteita ja happea. Näin iho alkaa toimimaan kokonaisvaltaisesti paremmin. Lymfanesteet virtaavat kasvoilla alaspäin ja kun kudos puhdistuu alapuolelta, pääsevät kuona-aineet virtaamaan esteettömämmin. Dekolteella ja kaulalla on runsaasti lymfapisteitä, jotka suodattavat lymfanesteitä ja solisluun kuopassa sijaitsee ”pääviemäri”, jota kohti nesteitä huuhdotaan.

Gua sha lusikka on aknen ja rosacean ehdoton väline

Aknen ja rosacean hoidossa keskitään ainoastaan helliin sivelyihin ja kevyisiin pumppauksiin. Pumppaava liike saa tapahtua ainastaan kiven painolla, niin ettei se suuntaudu ihoon sisäänpäin, vaan on ikään kuin alaspäin vetävää pumppausta, jota tehdään kiveä kallistamalla. Tähän suosittelen lämpimästi Yin Your Skin® gua sha lusikkaa, jonka kuperan mallin ansiosta pumppaukset onnistuvat helposti ja vaivatta.

Muotonsa vuoksi kupera lusikka on ylipäätään hellävarainen väline, mutta tämän lisäksi sen kärjellä saa ryppyjen ja veltostuneen ihon käsittelyyn napakkuutta. Pumppauksia on hyvä tehdä nenän pielistä kohti korvan juurta, korvan alareunan kohdalla sekä korvanlehden takana korvan alaosassa. Lisäksi on tärkeää tehdä alas- ja ulospäin suuntautuvia sivelyitä, korvan yläpuolelta korvan taustaa pitkin korvan lehden takana olevaan kuoppaan sekä päänkiertäjälihasta pitkin alaspäin solisluun kuoppaan, jossa tehdään myös pumppauksia. Myös sivelyiden kuuluu olla helliä, vain kiven painolla tapahtuvia, sillä liian voimakas ote kohdistuu väärään paikkaan, eikä lymfaan kuten on tarkoitus.

Huomaathan, että turvonneita ja kipeitä ja lymfapisteitä eikä vaikeasti tulehtunutta ihoa tule käsitellä lainkaan.

Löydät video-ohjeet aknelle ja rosacealle sopivasta gua sha hoidosta Yin Your Skin® verkkokurssista.

Vaikka neuvon kiertämään oireilevat alueet, niin alleviivaan vielä, että kunhan pumppauksen tekee oikein, ei se rasita haasteellisia alueita, kuten näppylöitä samalla tavalla kuin hankaavat ja sivelevät gua sha vedot. Kunhan iho ei ole tulehtunut niin voit mainiosti kokeilla tätäkin.

Hoida aina myös hiuspohja. Gua sha lusikka sopii erinomaisesti hiuspohjan käsittelyyn, ja lisäksi gua sha kampa tuo taivaallisen lisän alueelle.

Aluksi, noin kolmen viikon ajan, aknen ja rosacean hoidon voi tehdä noin kolme kertaa viikossa, jopa ihan päivittäinkin. Sen jälkeen on kuitenkin hyvä ottaa taukoa. Huomaathan, että mitään hoitoa ei kannata tehdä päivittäin jatkuvasti, sillä iho tarvitsee myös rauhaa ja tilaa uudistua.

Akneihoisen asiakkaan tulokset gua shalla

Kolmen viikon gua sha haasteeseen tulokset ovat olleet aivan huikeita ja yksi upeimmista tuloksista on tullut eräällä akneihoisella osallistujalla, joka ystävällisesti antoi luvan jakaa tulokset muillekin. Hän oli kärsinyt ihon epäpuhtauksista jo vuodesta 2012 saakka ja varsinainen akne puhkesi vuonna 2017. Gua sha haasteen aikana osallistujan iho alkoi parantua ensimmäistä kertaa ja kolmessa viikossa tapahtui erittäin dramaattinen muutos.

Muistathan, että kun lähdet hoitamaan ihoa gua shalla, pidä otteet hellänä (90 % ihmisistä painaa välineellä liian lujaa, koska menetelmä näyttää voimakkaammalta kuin se todellisuudessa on) ja tarkkaile ihon kuntoa.

Gua shalla ei pitäisi olla mitään sivuvaikutuksia, mutta jos havaitset ei toivottuja vaikutuksia, pidä taukoa hoidosta ja huomioi miten ihosi reagoi. Huomaa, että hetkellinen epäpuhtauksien lisääntyminen on täysin normaalia ja se menee aikanaan ohi.

Gua sha kuvat Ina Nordbäck