Hoidot

Yin Your Skin hoitovalikoimaan kuuluvat kosmeettinen gua sha, akupunktio, kosmeettinen akupunktio, LED-valohoito, kuivakuppaus ja moksibustio sekä Vodderin manuaalinen lymfaterapia.

Kosmeettinen gua sha

Yin Your Skin Signature Experience on täysin uniikki hoitokokonaisuus, paljon enemmän kuin kasvohoito. Hoito vilkastuttaa ihon aineenvaihduntaa, lymfanesteiden virtaamista ja vapauttaa jännityksiä sidekudoksista ja parantaa kudosten kosteuspitoisuutta. Lisäksi se aktivoi tehokkaasti parasympaattista hermostoa ja luo tilan, jossa hermosto, keho ja iho saavat uusiutua. Hoito kirkastaa ja kiinteyttää ihoa sekä poistaa turvotusta välittömästi ja tuo kasvojen piirteet, kuten leukalinjan ja poskipäät selkeämmin esille. Tulokset pysyvät iholla muutaman päivän. Hoidossa yhdistyvät kosmeettinen gua sha dekolteelta päälaelle ja Yin Your Skin signature sound healing, jonka on säveltänyt ja tuottanut suomalainen pop-artisti ja säveltäjä IRENE.

Yin Your Skin Signature Experience hoidot ovat saatavilla Yin Your Skin verkkokurssin ostaneille asiakkaille. Ilmoitan vapaat hoitoajat kurssilaisten omassa Facebook-ryhmässä. Mahdolliset ylimääräiset ajat ilmoitan uutiskirjeellä.

Palautteita Yin Your Skin Signature Experience hoidosta

”Katjan käsissä on hyvä olla hoidossa, vuosien alalla työskentely näkyy varmuutena, tarkkuutena ja ammattitaitona. Vaikka hoidon aikana tekisi toisaalta mieli olla skarppina ja painaa mieleen omaan guashatyöskentelyyn tekniikoita mestarilta, niin pian keho antautuu vain rentoutumaan ja nauttimaan. Hoidon jälkeen olo oli täysin rento mutta virkeä, silmät kirkkaat ja kasvot hehkuvat.”

– TAINA

 

”On vaikea löytää yhtä tai edes kahta sanaa kuvailemaan hoitoa. Se meni kirjaimellisesti ytimiin. Tiedostan toki, että kosketuksella on valtava voima, mutta yllätyin kuinka vahvasti siihen reagoin. Tunteet nousivat pintaan. Hoito eteni rauhaisasti ja jokainen vaihe oli jatkumo edelliseen. Kosketuksen voimakkuus vaihteli, jolloin huomasi että hyvin helläkin kosketus vaikuttaa. Tapasi tehdä gua sha -hoitoa on lempeä mutta samalla napakka. Hoidon ajaksi putoaa jonnekin omaan kuplaan ja vaan keskittyy tuntemaan miltä hoito tuntuu. Mitä rentoutuneemmaksi itsensä tuntee sitä tarkemmin aistii miltä gua sha tuntuu. Olo heti hoidon jälkeen oli pöpperöinen, ja selvemmin hoidon tulokset näkyivätkin vasta hieman myöhemmin, erityisesti silmien ympärillä.”

– PÄIVI

 

”Kosmeettinen gua sha hoito täytti ja jopa ylitti suuret odotukseni. Olen 66 vuotias ja hoidon tulokset näki heti, ihon väri kirkastui ja kasvonpiirteeni napakoituivat ja ilme oli rento ja virkistynyt. Hoitotuotteet tuntuivat hyviltä ja sain ensikosketuksen ihanaan valmisteilla olevaan hoitonesteeseen. Koko hoito tuntui miellyttävältä ja tehokkaalta ja meditatiivinen musiikki oli rauhoittavaa. Sain lisäintoa jatkaa omaan gua sha taivaltani. Aion mennä uudestaan tähän hoitoon, jos ja kun tilaisuus tulee.”

– HELENA

 

”Katjan gua sha -hoito oli kuin miniloma keskellä arkea. Vaikka miljoona asiaa vilisisi mielessä, Katjan hoito saa vaipumaan syvään rentoutumisen tilaan, jossa mieli lepää. Hoito rentoutti ihanasti kasvojen lihaksia ja iho tuntui ja näytti kiinteämmältä heti hoidon jälkeen. Katja käytti hoidossa myös kasvorefleksologiaa, joka osui ainakin minulla johonkin hermostoa balansoivaan sweetspottiin ja hetkellisesti meinasin nukahtaa. Kaiken kaikkiaan hoito on ihan parasta luxushemmottelua ja ihana Sileä-kasvoöljyn ilmassa leijaileva tuoksu kruunasi koko kokemuksen.”

– MARIA

 

”Katjan hoito oli upea kokemus! En tullessani osannut odottaa niin kokonaisvaltaista kokemusta. Niskan ja päänahan alueen jännitykset laukesivat, katse kirkastui ja mieli rentoutui.”

– HEINI

 

”Katjan tekemä gua sha-hoito on kokonaisvaltainen. Se tekee hyvää sekä kasvoille että mielelle. Hoidon aikana ajauduin pari kertaa nukahtamispisteeseen ja pian sen jälkeen havahduin ”hereille”. Hoito on rauhallinen ja maadoittava. Tuntuu, kuinka hoidossa olisi kolme vaihetta: pehmeä aloitus, jossa vajoaa rentouden tilaan, intensiivinen hoito-osuus ja pehmeä herätys hoidon lopussa. Taustalla soi koko hoidon kaunis musiikki. Iho oli hoidon jälkeen kirkas ja väri tasoittunut. Huomasin myös, että iho oli todella pehmeä ja pehmeys pysyi useamman päivän. Olisi ihana saada tämä hoito säännöllisesti, koska uskon, että tässä on isompi kokonaisuus kyseessä kuin pelkät kasvot. Kaunis kiitos Katjalle hänen upeasta työstä!”

– OUTI

 

”Lämmin kiitos energisoivasta Yin Your Skin Signature Experience -hoidosta! Hieman väsähtänyt olemus ja mieli ei vain rentoutunut hoidon aikana, vaan sekä virkistyi että kirkastui. Hoidon vaikutus kesti seuraaviin päiviin, mutta pitkäkestoisemmin vaikutus näkyi lisämotivaationa ja -inspiraationa Yin Your Skin -kotihoidon jatkamisessa.”

– IRA

 

”Tekemäsi hoito oli ehdottomasti paras kokemani rentouttava ja kaunistava hoito, kiitos vielä siitä! Käsittely oli hyvin kokonaisvaltainen, vaikka kohdistui pääasiassa kasvojen ja dekolteen alueelle. Vaikutukset tuntuivat rentoutena ja keveytenä koko kehossa. Kasvot tuntuivat hehkuvan vielä pitkään hoidon jälkeen, samoin turvotus pysyi poissa hyvän aikaa, vaikka pienten lasten äitinä yöunet ovat jääneet vähäisiksi. Käsittely oli kokonaisuudessaan ihana ja miellyttävä, ja olemuksesi hyvin rauhoittava. Gua sha käsittelystä sain myös hyviä vinkkejä omaan tekemiseen. Odotan nyt jo pääseväni uudestaan hoitoon, ja suosittelen sitä lämmöllä ihan jokaiselle!”

– LINDA

 

”Täydellistä rentoutumista ja helpotusta viidenkympin kriisiin! Koko hoidon ajan leijuin pilven reunalla. Koin täydellisen rentoutumisen ja sen kertoi myös Oura: hoidon jälkeisen yön alin sykelukemani oli matalin, joka minulla on koskaan ollut!Rentoutumista tärkeämpää minulle oli kuitenkin kokemus ja tieto siitä, että Katjan kehittämällä menetelmällä voi vaikuttaa todella merkittävästi kaksoisleukaan ja löysään kasvojen alaosaan. Koin kasvojeni ilmeen muuttuneen suuresti ja vaikutus kesti nelisen päivää. Otan osaksi omaa kotirutiiniani. Kiitos Katja!”

– PIIA

 

”Hoito oli ihanan viipyilevä ja perusteellinen, vieden syvään rentoutumisen tilaan. Kasvojen hoitaminen gua sha -metodilla tuntui tietyissä kohdin jopa terapeuttiselta, jännitysten hellittäessä. Minusta tuntui siltä, että tässä tuli hoidetuksi paljon muutakin kuin vain sidekudoksia, jos näin voi sanoa. Suosittelen Katjan, superammattilaisen, hoitoa lämpimästi!”

– STIINA

 

”Minähän tipahdin ihan nirvanaan hoidon aikana, taisin nukkua koko session ajan. Olen gua shannut kotona oppiesi mukaan jo noin vuoden ajan, mutta sinun tekemänäsi hoito tuntui enemmän ”oikealta”. Myös sen opin, että lastaa ei tarvitse painaa niin kovasti. Iho on ollut hoidon jälkeen todella heleä ja hyvän näköinen. Turvotukset ovat olleet tipotiessään, nyt vaan täytyy jatkaa taas uusin opein. Ja uusi Jalo on jo päässyt tositoimiin.”

– MERVI

 

”Gua sha hoito oli lempeällä tavalla tehokas ja rentouttava. Olin yllättynyt siitä miten pehmeältä ja silkkiseltä tietyt kohdat tuntuivat – siitä tuli ammattilaisen taitava ote erityisesti esille. Ehkä parasta Gua sha hoidossa on juuri se monipuolisuus, sekä pehmeää ja rauhallista mutta välillä tiukempaa ja nopeampaa otetta, ihan kun musiikki, jossa tempot vaihtuvat. Asiakkaana voit vain keskittyä rentoutumaan ja nauttimaan tuntemuksista. Hoidon jälkeen peilistä katsoi virkistyneen näköiset kasvot.”

– EIJA

 

”Kiitos uniikista hoitokokemuksesta. Siinä todella aika pysähtyi ja mieli lepäsi valveen ja unen rajamailla. Hoitopedistä sai nousta levänneenä ja kasvot kirkastuneena. Decolte ja kasvot saivat kyllä perusteellisen ”koko vartalo jumpan”, gua sha välineiden ja sinun taitavien käsien siivittäminä.”

– JOHANNA
Akupunktio, kuivakuppaus ja moksibustio

Ensikäyntiin akupunktiovastaanotolla varataan aina 1,5 h, jonka aikana tehdään kieli- ja pulssidiagnostiikan lisäksi laaja haastattelu kokonaiskuvan hahmottamiseksi. Tämän pohjalta laaditaan yksilöllinen hoitosuunnitelma sekä käytettävät akupunktiopisteet. Käytän hoitomuotoina akupunktion lisäksi kuivakuppausta ja moksibustiota. Vaivasta riippuen hoitokertoja tarvitaan yleensä enemmän kuin yksi ja hoidon tulisi olla säännöllistä. Sopiva hoitoväli vaihtelee, mutta yleensä se on 1-2 viikkoa. Jatkokäynteihin kuluu aikaa 1 h.

WHO on laatinut yli 400 nimikkeen listan vaivoista ja sairauksista, joita perinteisellä kiinalaisella lääketieteellä voi hoitaa. Lista ei ole kattava, eikä sen ole myöskään tarkoitus antaa ymmärtää, että siitä löytyviin vaivoihin saisi aina apua akupunktion ja kiinalaisen lääketieteen avulla. Sen pohjalta voi kuitenkin saada alustavan käsityksen näiden hoitomuotojen mahdollisuuksista.

Esimerkkejä yleisistä vaivoista, mihin akupunktiota voidaan käyttää ovat mm.

 • Kuukautishäiriöt ja monenlaiset muut gynekologiset sekä hormonaaliset vaivat (esim. myoomat, endometrioosi)
 • Hedelmättömyys ja raskauspahoinvointi
 • Unettomuus, väsymys, masennus, muistiongelmat
 • Päänsärky, migreeni, huimaus
 • Bruksismi
 • Iho-ongelmat, kuten ihottumat, akne, rosacea, perioraalidermatiitti, atopia
 • Siitepölyallergiat
 • Huono ruokahalu, ruoansulatuksen ja suoliston toiminnan häiriöt, ärtynyt paksusuoli, nesteturvotus
 • Erilaiset lihasvaivat ja nivelkivut
 • Hermoperäiset kivut ja toimintahäiriöt

Vakavat ja vähänkään arveluttavat tapaukset lähetetään aina myös lääkärin tutkittaviksi ja hoidettaviksi. En hoida lainkaan syöpäpotilaita.

Kuivakuppauksella hoidetaan yleisimmin lihasjännityksiä. Kuivakuppauksen hoitoaika on 30 minuuttia. Kuivakuppauksessa huomioitavaa on, että kuppauksesta jää ihoon voimakkaat jäljet.

Moksibustiota käytetään yleensä hoitomuotona yhdessä akupunktion kanssa. Yleisimmin käytetään ns. epäsuoraa moksaa, jossa akupunktiopisteitä lämmitetään pujon sukulaiskasvista (Artemisia argyi) valmistetulla moksasikarilla. Moksaa käytetään usein kroonisten tilojen hoitamisessa. Se on kehon omaa energiaa vahvistava hoitomuoto, jotta se jaksaa taistella ulkoisia tekijöitä kohtaan.

Akupunktiohoitoni ovat saatavilla uutiskirjeeni tilaajille. Liity kirjeen tilaajaksi sivun alalaidasta.

Palautteita akupunktiosta

”Olen käynyt Katjan hoidettavana kuuden akupunktiohoidon sarjan, jossa keskityttiin eri tavoin tasapainottamaan kehoa mm. vuosia aiemmin läpikäymäni uupumuksen jäljiltä. Pääasiallisina akupunktioon hakeutumiseni syinä olivat rikkonainen yöuni, kehon ylivirittyneisyys, kuukautisongelmat sekä energian epätasapaino, joka ilmeni esimerkiksi jaksamattomuutena, paleluna, ja yleisenä energian vähyytenä. Jokainen hoitokerta oli kokemuksena erilainen, vaikka niissä osin hyödynnettiinkin samoja akupisteitä. Hoitojen aikana tunsin mm. lämmön ja energian liikkeen lisääntymistä kehossa, toisinaan rentoutui keho emotionaaliseen vapautukseen saakka, ja myös mieli hiljentyi, mihin vaikutti myös hoitojen tukena käytetty rauhoittava äänimaisema.

Kuuden hoitokerran jälkeen vireys- ja energiatasoni ovat kokeneet positiivisen muutoksen – fyysistä ja henkistä energiaa riittää, keho pysyy lämpimämpänä, ja jaksaminen erilaisissa tilanteissa on selkeästi kohentunut. Lisäksi kehosta, ja tunnepuolelta myös, on vapautunut paljon jännityksiä ja kireyksiä. Koen olevani ”tukevammin läsnä” omassa kehossani, joka tuntuu olevan paremmin balanssissa. Akupunktiohoitajana Katjalla on mutkaton, rento asenne ja taito kohdata asiakas lämpimästi ja huomioiden niin, että hoidettavana tuntee tulevansa kuulluksi ja nähdyksi. Akupunktioneulojen laitto käy näppärästi ja varmuudella, ja muutoinkin Katjasta välittyy kiinnostus, perehtyneisyys ja läsnäolo hoitotapahtumassa. Olen hoitotuloksiin vallan tyytyväinen, ja kaikkiaan Katjan hoidettavana on ollut ihana olla. Kiitos!”

– KATRI
Kosmeettinen akupunktio ja LED-valohoito

Kosmeettinen akupunktio on kokonaisvaltainen hoitomenetelmä, jolla voidaan hoitaa ikääntymisen merkkejä koko kehoa ja mieltä tasapainottamalla. Hoidolla ei pyritä vain paikalliseen ja pinnalliseen muutokseen, vaikka sillä saavutetaankin myös täsmätuloksia. Kun keho on tasapainossa, kasvojen ihosta loistaa kuulaus ja silmistä kirkkaus – tätä kutsutaan kiinalaisessa lääketieteessä Shenin loisteeksi. Shen kuvaa ihmisen mieltä ja sielua.

Kosmeettisen akupunktion tarkoitus ei ole tehdä 50-vuotiaasta 20-vuotiaan näköistä, vaan pyrkiä tukemaan ihmisen elinvoimaista ikääntymistä ja auttaa ihmistä olemaan sinut itsensä kanssa juuri sen ikäisenä kuin ihminen tällä hetkellä on.

Hoidossa käytetään steriilejä, kertakäyttöisiä akupunktioneuloja kasvojen alueelle, jotka ovat yleensä 15 mm pituisia. Lisäksi käytetään niin kutsuttuja intradermal-neuloja, jotka ovat 3-7 mm pituisia ja siksi niitä käsitellään pinseteillä. Kasvojen lisäksi kosmeettisessa akupunktiossa käytetään aina myös kehon neuloja hoitamaan ja tasapainottamaan koko kehoa. Kehon pisteet valitaan aina yksilöllisesti haastattelun ja diagnoosin pohjalta.

 

Millaisia hoitotuloksia kosmeettisesta akupunktiosta on realistista odottaa?

 • Matalien juonteiden häivyttäminen
 • Syvien juonteiden madaltuminen
 • Kasvojen turvotuksen vähentäminen
 • Yläluomien kohottuminen
 • Veltostuneen leuanalusen liftaaminen
 • Ihon värin tasoittuminen
 • Ihon kosteus-rasvatasapainon tasapainottuminen
 • Ihon täytelöityminen
 • Ihon yleinen kirkastuminen ja napakoituminen
 • Sidekudosten vahvistuminen
 • Kasvojen, kaulan ja dekolteen tonuksen lisääntyminen

 

Osittaisia hoitotuloksia voidaan saavuttaa syvien juonteiden hoidossa, voimakkaasti veltostuneen leuanalusen hoidossa ja voimakkaiden silmäpussien hoidossa. Aknearpien ja pigmenttiläiskien hoitamiseen voidaan tarvita pitkään kestävää (noin 6 kk) säännöllistä hoitojaksoa.

Hoitotulokseen vaikuttavat asiakkaan ikä, yleinen terveydentila ja elämäntilanne. Omilla elintavoilla voi tukea hoitotuloksia ja usein pitkä hoitojakso toimiikin asiakkaalle tukena isommassa elintapojen muutoksessa. Hoitotuloksille täytyy myös antaa aikaa muutama viikko ja siihen, kuinka nopeasti tulokset näkyvät, vaikuttaa edellä mainitut seikat.

Yleensä hoitokertoja vaaditaan vähintään viisi ja parhaat tulokset saavutetaan 10 kerran hoidolla. Hoitojen tulisi tapahtua kerran viikossa. Tämän jälkeen tuloksia voi siirtyä ylläpitämään kerran kuukaudessa. On myös suositeltavaa tehdä kotona esimerkiksi kosmeettista gua sha -hoitoa tulosten ylläpitämiseksi.

 

Kosmeettisen akupunktion kontraindikaatiot

Kosmeettista akupunktiota ei tehdä seuraavissa tilanteissa:

 • Raskauden aikana
 • Flunssassa
 • Jos kärsii voimakkaasta pahoinvoinnista tai päänsäryistä
 • Verenvuotosairauksissa
 • Jos iholle on tehty alle kaksi viikkoa sitten voimakas kemiallinen kuorinta tai alle kolme viikkoa sitten laserhoito
 • Akuuteissa vakavissa sairauksissa
 • Jos kärsii korkeasta verenpaineesta
 • Akuutissa allergisessa reaktiossa tai herpeksessä

 

Hoidon tekemistä täytyy harkita seuraavissa tilanteissa:

 • Jos käytössä on verenohennuslääkkeet
 • Kroonisessa migreenissä
 • Diabeteksessä
 • Jos ihoon on laitettu Botoxia tai täyteaineita
 • Jos iholla on avoimia haavoja tai mustelmia
 • Jos immuniteetti on alentunut
 • Jos iho on hyvin ohentunut

 

Toteutan kosmeettiset akupunktiohoidot sarjahoitoina. Yksittäisiä hoitoja ei ole saatavilla. Hoidon kesto on 90 min. ja se sisältää haastattelun, kieli- ja pulssidiagnostiikan sekä hoitosuunnitelman laatimisen ensimmäisellä kerralla. Varsinainen hoito sisältää alkupuhdistuksen, LED-valohoidon, kosmeettisen akupunktion kasvoille ja kehoa tasapainottavat neulat sekä ihon kosteutuksen hoitonesteellä ja kasvoöljyllä.

Lisäksi saatavilla on täsmähoito silmänympärysiholle, joka sisältää alkupuhdistuksen, silmänympärysihon hoidon korealaisella neuloitustekniikalla, muutaman kehoa tasapainottavan neulan sekä kosmeettisen gua shan silmänympärysiholle. LED-valohoidon voi halutessaan yhdistää hoitoon lisäpalveluna.

Tutustu kosmeettisen akupunktion hoitotuloksiin ikääntyvän ihon hoidossa täältä.

LED-valohoitoon voit tutustua täällä.

Kosmeettiset akupunktiohoitoni ovat saatavilla uutiskirjeeni tilaajille. Liity kirjeen tilaajaksi sivun alalaidasta.

Kosmeettinen kuivakuppaus

Kuivakuppausta voidaan tehdä kosmeettisessa tarkoituksessa kasvoille. Käytettävät imukupit ovat silikonisia eikä niitä jätetä vaikuttamaan iholle, eli kosmeettisessa kuivakuppauksessa iholle ei synny samanlaista punoittavaa sha-jälkeä kuin tavanomaisessa, vartalolle tehtävässä kuivakuppauksessa. Kosmeettinen kuivakuppaus parantaa lymfanesteiden virtausta, vapauttaa jännityksiä sidekudoksista ja lihaksista, tehostaa verenkiertoa sekä ihon hapen ja ravinteiden saantia.

 

Säännöllisesti tehdyn kosmeettisen kuivakuppauksen vaikutukset:

 • Kirkastaa ja vahvistaa ihoa
 • Madaltaa juonteita
 • Rentouttaa kasvojen lihaksia
 • Vahvistaa sidekudosta
 • Stimuloi kollageenin ja elastaanin tuotantoa
 • Säätelee ihon talineritystä
 • Tuo parempaa tonusta kasvoille, kaulalle ja dekolteelle
 • Tehostaa ihonhoitotuotteiden imeytymistä
 • Vähentää arpien näkyvyyttä iholla
 • Poistaa turvotusta
 • Häivyttää ihohuokosia
 • Tuo kasvojen ihoon ja huuliin täyteläisyyttä
 • Rentouttaa ja vähentää stressiä

 

Kosmeettisen kuivakuppauksen kontraindikaatiot:

 • Botox ja täyteaineet viimeisen 3-4 kk aikana
 • Ihosyöpä
 • Avoimet haavat, paiseet ja palovammat
 • Erittäin ohut iho

 

Tunnin mittainen hoito sisältää ihon alkupuhdistuksen, kosteutuksen hoitonesteellä ja kasvoöljyllä sekä kosmeettisen kuivakuppauksen dekolteelle, kaulalle ja kasvoille. Lisäksi yhdistän hoitoon akupainantaa. Hoito sopii täydellisesti pikahoidoksi ennen juhlia tai mihin tahansa tilanteeseen, kun kasvot kaipaavat ryhtiä ja kirkastusta.

Tutustu hoitotuloksiin kosmeettisella kuivakuppauksella täällä.

Hoidot ovat saatavilla uutiskirjeeni tilaajille. Liity kirjeen tilaajaksi sivun alalaidasta.

Vodderin manuaalinen lymfaterapia

Manuaalinen lymfaterapia on hellävarainen, mutta tehokas hoitomuoto, joka poistaa kudoksista nestettä, patogeeneja, tulehdustekijöitä ja solujätteitä sekä tehostaa nesteiden vapaata virtausta parantaen solujen hapen ja ravinteiden saantia.

Hoito vähentää turvotusta, punoitusta, ärsytystä ja epäpuhtauksia sekä tehostaa solujen uusiutumista tuoden kasvoille terveen hehkun ja luonnollisen kasvojenkohotuksen.

Hoito sopii kaikille ja se on erityisen tehokas samealle, stressaantuneelle ja ikääntyvälle iholle sekä aknelle, aknearville, rosacealle, atopialle, couperosalle ja perioraalidermatiitille.

Hoidon kevyt, rytminen kosketus vaikuttaa ihosta ytimeen asti ja rauhoittaa sympaattista hermostoa luoden tilan, jossa voit levätä, rentoutua ja uudistua.

Vodderin manuaalinen lymfaterapia on maailman arvostetuin ja tunnetuin lymfaterapian hoitomenetelmä. Olen kouluttatunut Lontoossa Vodderin kasvojen ja kaulan alueen basic- ja advanced-tason hoitoon, jonka ansiosta voin tehdä hoitoa ennen ja jälkeen kasvojen kirurgisia toimenpiteitä, sekä intraoraalista eli suun sisäpuolista käsittelyä, joka sopii mm. migreenille ja bruksismiin.

Hoidon kontraindikaatiot ovat akuutit tulehdukset, flunssa, syöpä (toipumisesta on täytynyt kulua 5 vuotta), sydämen vajaatoiminta sekä veritulppa.

Manuaalinen lymfaterapia on saatavilla uutiskirjeeni tilaajille. Liity kirjeen tilaajaksi sivun alalaidasta.