Ihonhoito

LED-valohoito kosmeettisen akupunktion yhteydessä

LED-valohoito tehostaa kosmeettisen akupunktion vaikutuksia. Eri väriset aallonpituudet imeytyvät eri syvyyteen kudoksissa tuoden lisätehoa epäpuhtauksien, ihovaurioiden, juonteiden ja veltostuneen kudokseen hoitoon.

 

LED-valohoito

Käytän kosmeettisten akupunktiohoitojeni yhteydessä LED-valohoitoa, joka on maailmalla erittäin suosittua tehostamaan kosmeettisen akupunktion vaikutuksia. LED-valohoito on kylmälaserhoitojen ohella osa lääketieteellisiä Low Level Light Therapy (LLLT) hoitoja.

Eri väriset aallonpituudet imeytyvät kudoksessa eri syvyyksiin:

 

  • Sininen valo (aallonpituus 465 nm) vaikuttaa ihon pintaan ja epidermikseen
  • Vihreä valo (aallonpituus 525 nm) vaikuttaa dermikseen yläosaan eli papillaariseen dermikseen, joka on pääosin löyhää sidekudosta
  • Keltainen valo (aallonpituus 590 nm) vaikuttaa myös dermiksen yläosaan
  • Punainen valo (aallonpituus 640 nm) vaikuttaa syvemmälle dermikseen eli retikulaariseen dermikseen, joka koostuu tiiviistä sidekudoksesta
  • Lähi-infrapuna (aallonpituus 880 nm) vaikuttaa lihaksistoon
LED-valohoidon vaikutukset

Sininen valo tuhoaa Cutibacterium acnes -bakteeria (aiemmin Propionibacterium acnes) ja se sopii aknen ja epäpuhtaan ihon hoitoon. Lisäksi sillä voidaan hoitaa psoriasista ja aurinkokeratoosia.

Vihreää valoa käytetään hyperpigmentaation hoidossa ja ihon sävyn tasoittamiseen, keltainen puolestaan tehostaa lymfanesteiden virtausta ja ihon immuniteettia. Papillaariseen dermikseen vaikuttavana se lisää myös ihon pintaverenkiertoa ja parantaa ihon kosteuspitoisuutta.

Punainen valo vaikuttaa kudoksiin pinnallisesti ja syvemmällä. Se lisää kollageenin ja elastiinin tuotantoa stimuloimalla fibroblastisoluja, jonka ansiosta se korjaa ihovaurioita, arpia ja madaltaa juonteita.

Lähi-infrapuna vaikuttaa syvimmälle, lihaksiin saakka lisäten mikroverenkiertoa ja siten se korjaa kudoksia, poistaa tulehdusta ja lievittää kipua.

Hoitotulokseen vaikuttaa valon aallonpituus, hoitoaika, valon teho ja sen etäisyys ihosta. Käytän hoidoissani markkinoiden johtavaa ammattikäyttöön tarkoitettua Celluma Pro LED-valoa, josta löytyy sini- ja punavalo lähi-infrapunan lisäksi.

LED-hoito tehdään aina täysin puhtaalle ja kuivalle iholle, jonka vuoksi kosmeettisiin akupunktiohoitoihini sisältyy alkupuhdistus. Hoito tuntuu iholla kevyenä lämpönä ja ihoa saattaa kihelmöidä hetken aikaa hoidon jälkeen. Hoidon aikana silmät suojataan suojalaseilla. Hoito sopii lähes kaikille muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Kontraindikaatioita ovat valoaherkistävät lääkkeet, aiempi tausta fotoallergisista reaktioista sekä lupus, epilepsia ja syöpä. Mahdollisia kontraindikaatioita ja harkintaa vaativat ovat raskaus, imetys ja migreeni.