Gua sha

Miten valitsen sopivan gua sha välineen?

Hyvä gua sha väline on itsetuntemusta lisäävä käden jatke. Näin valitset itsellesi sopivan gua sha -välineen

Miten valitsen sopivan gua sha välineen?

Kun aikoinaan tututstuin kosmeettiseen gua shaan, tuntui gua sha väline hieman kömpelöltä. Tämä tuntui etenkin tehdessä hoitoja toiselle – olihan käden ja asiakkaan ihon välissä esine.

Somatosensorinen järjestelmämme ansiosta hetken aikaa gua sha välineellä ihoa käsiteltyä, kosketustunto alkaakin herkistyä ja ihosta oppii havainnoimaan hienovaraisia tuntemuksia. Opit tuntemaan miltä sidekudoksen jännitys tuntuu ja miltä jähmeä soluväliaine tuntuu. Miltä turvotus tuntuu ja ennen kaikkea miltä tuntuu tukosten avautuminen ja energian vapaa virtaaminen.

Gua shassa toinen käsi toimii joko tukiotteena tai palmoimassa ihoa, mutta tuntemukset välittyvät silti kädessä olevan välineen läpi. Siksi olenkin alkanut kutsua gua sha välinettä käden jatkeeksi. Tällaisesta välineen läpi tuntemuksien aistimisesta löytyy mielenkiintoisia tutkimuksia.

Tämän ihotietoisuuden kasvamisesta ovat myös raportoineet Yin Your Skin® kurssilaiset, jotka ovat tehneet aktiiviesesti gua shaa (etenkin kurssin Facebook-ryhmässä kolmen viikon gua sha haasteeseen osallistuneet).

Voit varmasti uskoa, että kosmeettisella gua shalla on mahdollista saavuttaa huikeita tuloksia. Tulokset edellyttävät kuitenkin säännöllistä hoitoa ja tekniikan hallintaa. Tulokset kumuloituvat ajan kuluessa ja myös tekniikka hioutuu yhä paremmaksi säännöllisellä harjoittelulla.

Yin Your Skin® kurssilla opit kosmeettisen gua shan perustekniikat. Tämä kurssi on erinomainen ja suositeltava, kun haluat oppia tekniikan kunnolla. Kurssilaisilla on myös mahdollisuus varata minulta yksilövalmennus, jossa räätälöin asiakkaan tarpeisiin sopivan hoidon, jonka yksityiskohdat opettelemme yhdessä tekemään.

Tällaiset live-valmennukset ovat osoittaneet, että kasvokkain tapahtuva yksilövalmennus on todella hyödyllistä ja tehokasta. Jos siis haluat gua shan mestariksi, on verkkokurssi vähintä mihin kannattaa panostaa – ja tämän vuoksi gua sha -välineiden mukana tulevilla ohjeilla et valitettavasti pääse puusta pidemmälle.

Saan jatkuvasti kysymyksiä siitä, mikä gua sha väline kannattaa valita. Seuraavassa artikkelissa jaan vinkit sopivan välineen valintaan. Älä kuitenkaan hanki pelkästään välinettä, vaan opettele oikeasti käyttämään sitä. Yin Your Skin® verkkokurssi on siihen paras tapa ja kurssilaiset pääsevät myös suljettuun Facebook-ryhmään, josta löytyy runsaasti edistyneempiä tekniikoita ja yksityiskohtaisia ohjeita, joita en jaa missään muualla.

JALO Advanced Gua Sha Kasvolasta

Jalo on Yin Your Skin® välineiden uusin tulokas ja kaikkien välineiden fuusio. Sain idean siihen aaltoilevasta Lahja-kasvolastasta. Hoitaessani sillä omaa ihoani, minulle alkoi syttyä ajatuksia siitä, miten väline olisi vieläkin parempi. Piirsin uuden idean paperille Lahjaa muottina käyttäen, ja aloin pikkuhiljaa lisäämään piirrokseen visioimiani ominaisuuksia. Jaloa hiottiin tehtaan kanssa yli puoli vuotta ennen kuin se saavutti lopullisen muotonsa. Nyt siitä tuli täydellinen!

Olen matkan varrella huomannut, että valtaosa markkinoilta löytyvistä gua sha välineistä on yksinkertaisesti liian monimutkaisesti muotoiltuja. Jalossa on kaikki, mitä omasta mielestäni täydellinen gua sha väline kosmeettiseen tarkoitukseen tarvitsee ja onneksi asiakkaani ovat olleet samaa mieltä.

Verrattuna muihin Yin Your Skin® välineisiin Jalo on painavampi ja paksumpi. Pelkkä kiven paino tuo ihoon juuri sopivanlaisen paineen käsittelyä varten. Lastan reunat ovat viistetty ohueksi, minkä ansiosta paineen saa kohdistettua juuri sopivaan syvyyteen löyhään sidekudokseen ja viistetty reuna myös ”nappaa” ihoa tarvittaessa mukaan sivelyihin.

Jalon aaltomainen reuna istuu täydellisesti trapeziukseen ja niskaan. Kiinalaisen lääketieteen opettajani huomasi myös, että se istuu täydellisesti Sappirakko 20 pisteisiin.

Koukkumainen kärki mahdollistaa todella yksityiskohtaisen käsittelyn suupielissä, nasolabiaalissa, silmänympärysiholla ja leuan alla ja lisäksi se istuu loistavasti korvien ympärille. U-kulma on halaa puolestaan juuri sopivasti kaularankaa ja leuan kärkeä ja sahalaitareuna möyhentää mukavasti jähmeää soluväliainetta parantaen nesteiden virtaamista ja ihon liikkuvuutta sekä sopii ryppyjen rapsutteluun.

Jalo on todellinen ykkösväline vaativille käyttäjille, ammattilaisille sekä kaikille heille, jotka haluavat parhaat mahdolliset tulokset.

Tutustu lisää Jaloon tästä ja osta oma Jalo Advanced Gua Sha kasvolasta tästä

NIVA Gua Sha Lusikka

Niva-lusikka on tärkein väline Jalon rinnalle. Se on herkän ihon, aknen, atopian, rosacean ja perioraalidermatiitin ykkösväline. Lisäksi se istuu täydellisesti silmänympärysiholle ja onkin sen vuoksi tärkein työkalu turvotuksen poistoon.

Herkän ihon hoidossa sekä turvotuksen poistossa käytetään aivan omanlaisia tekniikoita, jotka keskittyvät vauhdittamaan lymfakiertoa eli kuona-aineiden ja muiden ei toivottujen aineiden virtausta pois kudoksista. Nivan pulleva muoto on täydellinen tällaiseen aaltomaiseen pumppaustekniikkaan. Lisäksi Niva on lempeä herkälle iholle, koska sen reuna ei ota ihoon kiinni. Ohueksi viistettyjen laitojen ansiosta Nivalla saa kuitenkin tarvittaessa napattua hoitoon myös veltostunutta ihoa ja tehostettua ryppyjen hoitoa. Nivan kärki on omiaan hiuspohjan hoitoon ja varsi puolestaan sopii loistavasti esimerkiksi silmänympärysihon hoitoon ja akupisteiden painantaan.

Tutustu lisää Nivaan tästä ja osta oma NIVA Gua Sha Beauty Spoon

LAHJA Gua Sha Kasvolasta

Aaltomainen Lahja kasvolasta on loistava yleisväline ja nappivalinta aloittelijalle. Lahjan aaltomainen reuna sopii muotoiltultaan mukailemaan kasvojen anatomiaa ja se istuu täydellisesti kasvon luuston, leukaluun, poskipäiden ja silmänympärysten hoitamiseen. Kasvolastan koukkumainen kärki tuo yksityiskohtien käsittelyyn toivottua hienovaraista tehokkuutta ja U-kulmalla saat upean tuen kaularangat ja leuan kärjen hoitoon. Lahja on siro ja näppärä väline ja ohuutensa ansiosta myös hienovaraisen tehokas.

Tutustu lisää Lahjaan tästä ja osta oma LAHJA Gua Sha Facial Tool

LOVI Gua Sha Kampa

Lovi-kampa on gua sha välineiden klassikko, joka sopii aivan koko kehon käsittelyyn. Lovi-kampa sopii siis perinteisen kiinalaisen lääketieteen mukaiseen vartalon gua sha-käsittelyyn. Lisäksi sillä onnistuu luonnollisestikin myös ihoa kiinteyttävä, tehokas gua sha -hoito kasvoille. Kamman muotoilu on erittäin yksinkertainen, minkä vuoksi se on suositeltava väline perus gua shailuun tai ensimmäiseksi gua sha välineeksi. Kampa-osalla saat tehtyä taivaallisen hiuspohjan (tai jalkapohjien) kampahoidon ja hermojärjestelmän karaisun vain muutamalla vedolla.

Tutustu lisää Lovi-kampaan tästä ja osta oma LOVI Gua Sha Comb

KUULAS Gua Sha Jaderulla

Kuulas on täydellinen väline pikakaunistukseen. Sillä voi tehdä ”esimöyhennyksen” ennen varsinaista gua sha -hoitoa tai rullata hoidon päätteeksi superhehkut kasvoille. Pienten nyppylöidensä ansiosta Kuulas möyhentää soluväliainetta parantaen nesteiden virtaamista ja verenkiertoa. Yin Your Skin® -kurssilaisten Facebook-ryhmästä löytyy myös edistyneempi rullaushoito, jolla saat Kuulas-rullasta parhaat tehot irti. Nyppyläinen Kuulas-rulla ei sovi herkälle iholle eikä iho-ongelmille, kuten aknelle, atopialle, rosacealle ja perioraalidermatiitille.

Tutustu lisää Kuulas-jaderullaan tästä ja osta oma KUULAS Gua Sha Beauty Roller

Gua sha välineiden huolto

Huolehdi hygieniasta, ja pese välineet jokaisen käytön jälkeen saippualla ja vedellä. Kuivaa gua sha välineet huolellisesti pesun jälkeen. Voit myös suihkuttaa välineeseen desinfitointiainetta.

Jos hoidat gua sha -välineilläsi muidenkin ihoa, huolellinen desinfitointi on välttämätön. Jotta välineet eivät pääsisi kolhiintuman, suosittelen säilyttämään niitä omassa kotelossa, rasiassa tai pienessä pussukassa.

Gua sha väline on ikuinen, mutta hajoaa helposti kovista kolhuista tai pudotessaan lattialle.

Kuinka usein gua sha hoidon voi tehdä?

Kosmeettiseen gua shaan kannattaa ottaa noin kolmen viikon mittainen tehostartti heti alkuun. Tällöin näet selkeämmin, millaisia tuloksia saat aikaan. Säännöllisellä hoitamisella opit myös tekniikan parhaiten. Ensialkuun gua shaa voi tehdä päivittäin. Kannattaa toki kuulostella ihoa ja muuta vointiasi. Jokaisena päivänä pitkä ja perusteellinen hoito ei välttämättä ole tarpeen ja joinakin päivinä voi olla tarpeen keskittyä enemmän joihinkin tiettyihin ihoalueisiin.

Kipeitä alueita ja kipeitä lymfapisteitä ei kuitenkaan saa hoitaa. Jos ne kipeytyvät hoidosta, se on merkki liian voimakkaasta tekniikasta tai siitä, että käsittely on kyseisille alueille ainakin tällä hetkellä liikaa. Kolmen viikon tehoaloitusksen jälkeen voit siirtyä ylläpitämään tuloksia noin 2-3 kertaa viikossa. Kosmeettinen gua sha on verrattavissa urheiluun: jos sitä tekee silloin tällöin, huomaat hyvinkin pian siitä syntyvän hyvän olon ja pikaiset tulokset. Pitkäaikaisiin tuloksiin vaaditaan kuitenkin säännöllisyyttä ja ylläpitoa.

Aineenvaihdunnan kohentuessa ja kuonan liikkeelle lähtiessä uusien kasvohoitojen aloittaminen saattaa nostaa ihon pintaan epäpuhtauksia. Suosittelen kuitenkin jatkamaan hoitoa sinnikkäästi ja säännöllisesti epäpuhtaudet kiertäen ja niiden alapuolelta hoitaen. Epäpuhtaudet voivat myös alkaa vaihtamaan paikkaa ja onkin tyypillistä, että ne alkavat valua alaspäin. Pikkuhiljaa ne kuitenkin häviävät.

Kosmeettinen gua sha ammattilaisille

Yin Your Skin® verkkokurssi on tarkoitettu kosmeettisen gua shan perustekniikoihin itsehoidossa. Yin Your Skin® Pro koulutus on puolestaan tarkoitettu virallisen kosmetologin tutkinnon suorittaneille sekä kiinalaisen lääketieteen asiantuntijoille. Kiinnostuneet löytävät lisätietoa täältä. Yin Your Skin® nettisivuilta löytyy lista gua sha välineiden jälleenmyyjistä sekä Yin Your Skin® Pro koulutuksen käyneistä kosmetologeista ja kiinalaisen lääketieteen asiantuntijoista, jotka tarjoavat kosmeettisia gua sha hoitoja. Löydät listan täältä. Minun hoitoni ovat saatavilla Yin Your Skin® verkkokurssilaisille.

Kuvat Riikka Kantinkoski