Gua sha

Etkö saa tuloksia – vinkit kosmeettiseen gua shaan

Oletko hankkinut tuliterät gua sha -välineet ja teet hoitoja ainakin epäsäännöllisen säännöllisesti, mutta tuloksia ei vaan synny? Tässä artikkelissa käsittelen yleisimmät syyt siihen, mikä voi olla syynä, jos näkyviä tuloksia ei synny. Nappaa tästä toimivimmat vinkit kosmeettiseen gua shaan.

 

Yleisimmät virheet kosmeettisen gua shan tekniikassa

Vaikka kosmeettinen gua sha on tehokas ja toimivaksi todettu manuaalinen ihonhoitomenetelmä, on toki mahdollista ettei tuloksia synny. Keräsin alle yleisimpiä syitä siihen, miksi tuloksia ei synny. Nappaa myös parhaat vinkit kosmeettiseen gua shaan

1. Tekniikassa on erittäin tärkeää mekaanisen tension ja kompression yhdistelmä

Muista siis napakka tukiote. Jos jännite eli tensio puuttuu, ei sidekudoksessa tapahdu mitään.

2. Tension lisäksi tarvitaan painetta eli kompressiota

Painetta ei saisi olla liikaa eikä liian vähän. Jos painetta ei ole lainkaan, tuloksena on huterat silittelymäiset otteet, joilla ei saada haluttuja vaikutuksia sidekudokseen.

3. Liikaa painetta ja voimaa

Jos taas otteessa on liikaa painetta ja voimaa, kohdistuu se puolestaan liian syvälle kudoksiin. Tälläkään ei valitettavasti saada haluttua vaikutusta, eli luotua liikettä ihoon, mahdollistettua sidekudoksiin lisää tilaa ja notkistettua jähmeää soluväliainetta.

4. Liika voima aiheuttaa kehossa vastareaktion

Muistathan, että jännityksiä ja tukoksia ei voi avata väkisin. Tekemällä opit tunnistamaan kerroksellisuuden ja oikean paineen.

5. Liian nopea rytmi

Hoidossa on tärkeä muistaa, että mitä isommat tukokset ja jännitykset ovat, sitä hitaampi rytmi ja panostus napakkaan tensioon tarvitaan. Toiseksi, mitä isommat tukokset ja jännitykset ovat, sitä kevyempi paine. Kuvittele miltä tuntuu sipulin varovainen kuorinta tai solmuun menneem kaulaketjun selvittely.

6. Mittasuhteet öljyn annostelussa

Liikaa öljyä = tensio mahdoton, liian vähän öljyä = liikaa kitkaa.

7. Kontaktin puute

Tärkein yksityiskohta gua sha hoidossa on kontaktin puute. Se voi johtua monesta asiasta: läsnäolon puutteesta, jännittämisestä, monotonisesta liikkeiden suorittamisesta, tai siitä, että kokemusta ei juurikaan ole ja lastan käytön kanssa on vielä harjoittelemista. Tekipä hoitoa itselle tai toiselle, ovat aito läsnäolo, intentio ja kontakti kaikkein olennaisin osa hoitoa. Anna siis itsesi täysin rentoutua hoitoa tehdessä, niin huomaat pian kuinka se parantaa kontaktia. Lisäksi läsnöoleva oman kehon paino luo lähes automaattisesti oikean paineen käsittelylle. Läsnäolon ja kontaktin puuttuessa on haastavaa havainnoida, mitä ihossa ja kudoksissa todella tapahtuu. Ja sehän on koko menetelmän a ja o – muutokset ihossa ohjaavat tension ja paineen vaihtelua.

 

Tekniikka vaatii perusteellisen koulutuksen

Kosmeettisen gua shan menetelmä ja kaikki tässä tekstissä mainitut yksityiskohdat on suositeltavaa opiskella perinpohjaisesti joko ammattilaisten Yin Your Skin Pro koulutuksessa tai kotihoitoon tarkoitetussa Yin Your Skin kolmen päivän mini gua sha -haasteessa.

Molemmissa koulutuksissa harjoitellaan tekniikan hienovaraiset yksityiskohdat seikkaperäisesti havainnollistavien mielikuvien ja selkeiden demojen avulla. Erityisesti hoitojen tekeminen asiakastyössä edellyttää syvällisempää ymmärrystä mm. sidekudoksen anatomiasta, erilaisten hoito-otteiden vaikutuksista ja niiden soveltamisesta. Tämän vuoksi kannattaakin tarkistaa aina ennen hoitoon menoa millainen pohjakoulutus hoitoja tarjoavalla ammattilaisella on. Kaikki Yin Your Skin Pro ammattilaiskoulutuksen käyneet kosmetologit löytyvät listattuna täältä.

 

Haluatko oppia lisää? Tutustu kosmeettisen gua shan vaikutuksiin täällä.

Selvitä myös, miten valitset sopivan gua sha välineen täällä.

Lue myös kosmeettisen gua shan hyödyntämisestä couperosa-iholle sekä aknelle ja rosacealle.

Nappaa myös ilmainen miniopas kosmeettiseen gua shaan tästä.