Gua sha

Kosmeettisen gua shan vaikutukset

Kosmeettinen gua sha vaikuttaa pintaa syvemmällä – ja mullistaa käsityksesi ihonhoidon tehokkuudesta

Ihonhoitotuotteet vaikuttavat ainoastaan ihon pintaan, ja oikein valittuna ne pitävät ihon pinnan terveenä ja kauniina. Aivan kuin hoidat viherkasvejakin suihkuttelemalla, pölyjä pyyhkimällä ja napsimalla pois kuivia lehtiä. Mutta jos et pidä huolta maaperästä, ei kasvi pysty kukoistaamaan. Sama pätee ihoon – todelliset tulokset ihon hyvinvoinnissa tapahtuvat pintaa syvemmällä.

Kosmeettinen gua sha on yhdistelmä perinteisen Kiinalaisen lääketieteen mukaista gua shaa, sidekudosmanipulaatiota ja manuaalista lymfaterapiaa. Kasasin tähän artikkeliin tiivistyksen kosmeettisen gua shan vaikutuksista:

 

Kosmeettisen gua shan vaikutukset länsimaisesta näkökulmasta

Ihon ulkonäköön vaikuttaa se, mitä pinnan alla tapahtuu. Tiivistetysti voidaankin siis sanoa, että ihonhoidossa tärkeintä on saada ja tehdä sidekudoksiin lisää tilaa. Lisää tilaa tarvitaankin erityisesti löyhään sidekudokseen, jossa on runsaasti soluväliainetta ja joka mahdollistaa sidekudoskerrosten liukumisen toisiaan vasten. Lisäksi se verhoaa verisuonia, lymfasuonia ja hermoja. Solujen aineenvaihdunta tapahtuu puolestaan soluväliaineen kautta.

Jos löyhä sidekudos kuivuu ja soluväliaine jähmettyy, vaikuttaa se solujen aineenvaihdunnan heikentymiseen. Näin voi tapahtua esim. stressin, lihasjännitysten ja liikkumattomuuden seurauksena. Tästä seuraa mm. ihon värin samentumista, turvotusta, epäpuhtauksia sekä ennenaikaista rypistymistä ja veltostumista.

Kosmeettinen gua sha vapauttaa jännityksiä ja tuo tehokkaasti lisää tilaa sidekudoksiin, sekä parantaa solujen aineenvaihduntaa ja lymfanesteiden virtausta. Tämän ansiosta turvotus vähenee, kasvojen piirteet korostuvat ja iho saa tervettä hehkua.

Kosmeettisen gua shan vaikutukset Kiinalaisen lääketieteen näkökulmasta

Gua sha parantaa energian eli Qin virtaamista meridiaanikanavissa, joiden luoma verkosto yhdistää sisäelimet toisiinsa, kehon kudoksiin, aistielimiin, ihoon ja ympäröivään maailmaan. 12 päämeridiaanikanavaa muodostavat päästä varpaisiin kulkevan verkoston. Kullakin sisäelimellä on oma meridiaanikanavansa. Meridiaanijärjestelmä toimii kehossamme kokonaisuutena. Jos asiaa haluaa tutkailla länsimaisesta näkökulmasta, se muistuttaa monelta osin kehon faskiaverkostoa.

Kun Qi virtaa vapaasti, olemme terveitä. Jos taas meridiaanikanavissa on fyysisiä tai emotionaalisia tukoksia, ei Qi pääse virtaamaan vapaasti. Tällainen tilanne johtaa ennen pitkää sairauteen, kipuun tai johonkin oireeseen – iholla esim. turvotukseen, sameuteen ja iho-ongelmiin sekä ennenaikaisiin ryppyihin ja ihon veltostumiseen.

Lisäksi gua sha vaikuttaa niin sanottuihin tendomuskulaarimeridiaaneihin eli lihas-jännemeridiaaneihin, jotka sijaitsevat varsinaisia päämeridiaaneja pinnemmassa. Ne kuljettavat lihaksille, jänteille ja nivelsiteille energiaa, ravinteita ja happea. Lisäksi ne parantavat lihaskontrollia ja tukevat lihasrefleksien toimintaa. Elastisuuden puute lihaksissa on merkki huonosta verenkierrosta ja tukoksista TM-kanavissa. Gua shan avulla voidaan parantaa manuaalisesti energian virtaamista näissä kanavissa.

Kasvoilla, päässä, niskassa ja kaulassa sijaitsee kuusi yang-meridiaania sekä Du- ja Ren-meridiaanit, jotka ovat niin kutsuttuja ihmeellisiä kanavia. Du hallitsee kaikkia kehon yang-meridiaaneja ja Ren puolestaan yin-meridiaaneja. Yhdessä ne muodostavat kehon ympäri kulkevan renkaan yhdistäen kehon etu- ja takapuolen.

Du alkaa lantiosta ja kulkee selkärankaa pitkin ylös niskaan, päälaen yli ja jatkaa päälaen keskeltä otsaa pitkin alas nenään päättyen ylähuulen alle ikeneen. Ren alkaa lantiosta ja kulkee pitkin kehon keskilinjaa etupuolella kuoppaan alahuulen alle.

Lisäksi kasvoilla, päässä, niskassa ja kaulassa on useita kanavien varrella sijaitsevia akupisteitä sekä lukuisia niin sanottuja ekstra-pisteitä. Akupisteet ovat ikään kuin ovia meridiaaneille. Pisteitä stimuloimalla voidaan vaikuttaa kunkin meridiaanin virtaukseen sekä siihen liittyvän sisäelimen energiaan ja funktioon. Jokaisella akupisteellä on energeettisesti monipuolisia ja yksilöllisiä vaikutuksia. Kosmeettisella gua shalla stimuloimme automaattisesti myös akupisteitä – ja vaikutusta voikin helposti tehostaa hieromalla pisteitä gua sha lusikan tai lastan kärjellä.

 

Parhaat tulokset kosmeettisella gua shalla

Parhaat tulokset gua shassa edellyttävät ennenkaikkea oikean tekniikan ymmärtämistä. Tämä tietenkin vaatii harjoittelua, mutta kuten tiedät, harjoittelu tekee mestarin!

Yin Your Skin® verkkokurssilla opit kosmeettisen gua shan ylivoimaisesti parhaat ja tehokkaimmat tekniikat yksityiskohtaisten ja laadukkaasti toteutettujen videoiden, kuvien ja kirjallisen materiaalin avulla.

Yin Your Skin® verkkokursseja on kolme erilaista vaihtoehtoa:

Yin Your Skin® Signature Experience: tämä kurssi on hyvinvointiretriitti omassa olohuoneessasi. Kurssi yhdistää meridiaaneihin vaikuttavan yin-joogan, meditaation, sound healingin, ihonhoidon ja kosmeettisen gua shan perustekniikat. Kurssi maksaa 75 € ja käyttöoikeus on voimassa 8 kk.

Yin Your Skin® level 2 – Advanced Facial Gua Sha: tämä kurssi sisältää kosmeettisen gua shan edistyneimmät ja tehokkaimmat tekniikat. 10 erilaisen hoitoprotokollan joukosta löytyy sekä pitkiä ja perusteellisia että pikahoitoja. Lisäksi opit kasvojen anatomiaa sekä tunteiden ja ihon välistä yhteyttä. Kurssi maksaa 85 € ja käyttöoikeus on voimassa 8 kk.

Yin Your Skin® Complete Experience: tämä kurssipaketti sisältää molemmat kurssit. Paketti on täydellinen kokonaisvaltaisen kauneudenhoidon elämys, joka mullistaa käsityksesi ihonhoidosta ja kauneudesta. Kurssipaketti maksaa 150 € ja käyttöoikeus on voimassa 8 kk. (Ostaaksesi Complete Experience kurssipaketin, skrollaa sivua alas.)

Jokaiseen Yin Your Skin® verkkokurssiin sisältyy ikuinen jäsenyys kurssilaisten omassa Facebook-ryhmässä, jossa on muutaman kerran vuodessa kolmen viikon gua sha haaste sekä säännölliset live-lähetykset. Kurssilaisilla on myös mahdollisuus varata minulle gua sha hoito tai ihonhoidon yksilövalmennus.

Yin Your Skin® kurssin videot, äänimaisema ja kirjallinen materiaali ovat erittäin laadukkaasti toteutettu. Ja voin luvata, että se moninkertaistaa nautinnollisen kokemuksen.

Tervetuloa tutkimusmatkalle ihosta ytimeen!

Lue lisää miksi kosmeettinen gua sha on niin tehokasta, täällä.

Lue myös miksi kosmeettinen gua sha toimii, täällä.

Tutustu myös gua sha välineisiin, täällä.


Kuvat Richard Isaac ja Riikka Kantinkoski