Katja Kokko

Katja Kokko on holistisen ihonhoidon metodeihin erikoistunut kosmetologi, joka tunnetaan yhtenä suomalaisen luonnonkosmetiikkamaailman siteeratuimmista pioneerinaisista.

Kosmetologi, meikkaaja, tuotekehittäjä, jooga-ohjaaja ja tietokirjailija

Katja Kokko on inspiroinut naisia aitoon kauneuteen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin intohimoisesti jo kahden vuosikymmenen ajan. Hän on koulutukseltaan kosmetologi, meikkaaja, luonnonkosmetiikan tuotekehittäjä ja joogaopettaja. Lisäksi hän on kouluttautunut mm. kosmeettisessa akupunktiossa, kosmeettisessa gua shassa, Vodderin manuaalisessa lymfaterapiassa, kasvojen sidekudosmanipulaatiossa, kasvorefleksologiassa ja Reikissä.

Katja on kirjoittanut kaksi kirjaa (Aidosti kaunis, 2015 ja Kuulaan kaunis, 2019), joissa kumotaan yleisiä kauneusmyyttejä ja paneudutaan syväluotaavasti tehokkaimpiin ihonhoitorutiineihin sekä raaka-aineluetteloiden saloihin. Hänen laaja näkemys sekä ulkoisesta että sisäisestä kauneudesta ja luonnonkosmetiikan ilmiöittämisestä on versonut myös kansainvälistyneen luonnonkosmetiikan edelläkävijän, Jolie Organic Health & Beautyn, josta hän myi osuutensa vuonna 2014.

Tällä hetkellä Katja työskentelee ihonhoitosarjojensa (Djusie ja Yin Your Skin) parissa, opiskelee Suomen Kiinalaisen lääketieteen akatemiassa akupunktiohoitajaksi sekä kouluttaa kauneudenhoitoalan ammattilaisia kehittämänsä Yin Your Skin Pro kosmeettisen gua shan -hoidon tekemiseen. Hänen valtavana luonnonkosmetiikan tietopankkina tunnettu sivusto jatkaa aidosti kauniin lukijakuntansa kasvattamista. Se esittelee luonnonkosmetiikan tuoreimmat ilmiöt lukijoilleen tinkimättömästi, intohimolla ja tarvittaessa myös kriittisen seulan läpi, pilke silmäkulmassa. Sivusto löytyy osoitteesta www.katjakokko.com.

Yin Your Skin® konsepti

Kasvot ja silmät ovat aina olleet Katjalle hyvinvoinnin peili. Yin Your Skin on saanut alkunsa tästä ajatuksesta. Yin Your Skin konsepti yhdistää yin-joogan, meditaation ja holistisen ihonhoidon metodit. Konsepti sai alkunsa vuonna 2017 Katjan tutkittua omassa kehossaan vuosien ajan yin-joogan hämmästyttäviä vaikutuksia, jotka ulottuvat koko kehosta kasvoihin ja suurimpaan elimeemme – ihoon. Kosmeettinen gua sha liittyi konseptiin vuonna 2018, kun Katja kaipasi ihonhoitoon tuotteettomia tekniikoita, jotka vaikuttavat pintaa syvemmälle ihon koko toimintaan. Alussa konsepti toimi workshopeina, mutta suuren suosion ja lukuisten kyselyiden myötä Yin Your Skinistä syntyi lopulta verkossa tapahtuva ennennäkemätön hyvinvointielämys, jota täydentävät visuaalisesti henkeäsalpaavan kaunis matka pohjolan luontoon ja konseptia varten sävelletty ja tuotettu taianomainen äänimaisema. Yin Your Skin gua sha välineet täydentävät konseptia, jonka missio on opettaa tehokkaita itsehoidon metodeita, mistä kuka tahansa voi hyötyä omassa arjessaan.

Katja on kouluttautunut kosmeettiseen gua shaan amerikkalaisen Cecily Bradenin opissa, joka on kouluttanut kauneudenhoitoalan ammattilaisia holistisen ihonhoidon metodeihin vuodesta 1994. Hän on jatkanut opiskelua sen jälkeen kiinalaisen lääketieteen asiantuntijan Clive Withamin valmennuksessa, joka lähestyy aihetta perinteisen gua shan näkökulmasta. Katjan merkittävin holistisen ihonhoidon opettaja on yli 40 vuotta kauneudenhoitoalalla kouluttanut Anne Bramham, jonka sidekudosmanipulaatiokoulutus avasi vuonna 2019 Katjalle täysin uudenlaiset tekniikat myös kosmeettiseen gua shaan. Annen opit ovat koskettaneet Katjaa syvästi ja hän on jatkanut sen jälkeen osaamisensa kehittämistä Annen mentorointiohjelmassa. Vuonna 2022 Katja osallistui Lontoossa Vodderin manuaalisen lymfaterapian koulutukseen, jossa hän suoritti perus- ja jatkotason koulutuksen kasvojen ja kaulan lymfaterapiaan. Kouluttajana toimi Ashley Jo Press Anne Bramhamin ASTECC-instituutista. Ashley on saanut Vodderin lymfaterapian opettajasertifikaattinsa suoraan Vodder instituutista Itävallasta. Katja kunnioittaa syvästi opettajiaan, jotka ovat vaikuttaneet hänen työhönsä ja hyödyntää hänelle välitettyä tietoutta asiakkaidensa auttamisessa kiitollisuudella ja arvostaen oppimansa alkuperää. Tammikuussa 2020 Katja aloitti Kiinalaisen lääketieteen opinnot Suomen Kiinalaisen lääketieteen akatemiassa, josta hän valmistuu akupunktiohoitajaksi 2023.

 

Tutkinnot ja koulutukset
 • Suomen kosmetologien yhdistyksen jäsen
 • Suomen tietokirjailijat ry:n jäsen
 • Kosmetologin perustutkinto, 1999-2002, Jyväskylän sosiaali- ja terveysalan oppilaitos
 • Meikkaaja-maskeeraajan ammattitutkinto, 2003, International Make-Up Center
 • Tradenomi, 2005-2010, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
 • Astangajoogaopettaja, 2014-2016, Magnus Appelberg
 • Luonnonkosmetiikan tuotekehitys, Advanced Diploma in Organic Cosmetic Science, 2016, Formula Botanica
 • Luonnonkosmetiikan tuotekehitys, Certificate in Organic Anti-Aging Skincare, 2018, Formula Botanica
 • Kasvorefleksologia, Dien Chan Zone® Operator, 2018, International Academy of Italian Facial Reflexology
 • Reiki I, 2018, Jutta Ruonansuu
 • Kosmeettinen gua sha, Gua Sha Fusion, 2018, Cecily Braden, CJB Beauty Secrets
 • Gua Sha, The Level 1 Foundational Program, 2019, Clive Witham
 • Löyhän sidekudoksen manipulaatio, Loose Connective Tissue Manipulation, 2019, Anne Bramham, ASTECC
 • Gua Sha, Gua Sha Certificate Level 2, 2020, Clive Witham
 • Spa Wellness Coaching, 2020, Leah Carver, ASTECC
 • Jooga-anatomia, 20 h, 2020, Yoganatomy, Davil Keil
 • Astangajoogaopettaja (Yoga Chikitsa), RYS200, 2019-2020, John Scott Yoga, Sandra Howling
 • Mei Rong – kosmeettiset hoitotekniikat (kosmeettinen akupunktio), tammikuu-kesäkuu 2022, Suomen Kiinalaisen lääketieteen akatemia
 • Vodderin manuaalinen lymfaterapia kasvoille ja kaulalle, basic- ja advanced-taso, 40 h, 2022, Ashley Jo Press, ASTECC

 

Meneillään olevat tutkinnot:

 • Akupunktiohoitaja, 2020-, Suomen Kiinalaisen lääketieteen akatemia
 • Astangajoogaopettaja (Nadi Shodhana), RYS500, 2021-, John Scott Yoga, Sandra Howling
 • Ihmisen biologia, 25 op, 2022-, Itä-Suomen yliopisto, avoin yliopisto

 

Kirjat
 • Aidosti kaunis, 2015, Cozy Publishing
 • Kuulaan kaunis, 2019, Gummerus