Yin Your Skin® kolmen viikon gua sha -haaste

Kolmen viikon intensiivisen haasteen aikana autan sinua saavuttamaan elinvoimaa hehkuvan ihon kosmeettisen gua shan tehokkaimpien metodien avulla. Hio tekniikkasi timantiksi ja saa tuloksia, jotka eivät jää huomaamatta!

Yin Your Skin® kolmen viikon gua sha -haaste

Kolmen viikon gua sha -haasteessa karistetaan kasvoilta stressin ja väsymyksen merkit. Liiallinen työnteko, kiireinen arki, stressi, epäsäännöllinen vuorokausirytmi ja hormonitoiminnan muutokset saavat helposti oman olon tuntumaan todellista ikää vanhemmalta ja kuluttavan elämäntavan merkit näkyvät kasvoillakin. Tarkoitukseni ei ole yrittää tehdä 60-vuotiaasta 30-vuotiaan näköistä, vaan opetan sinulle kosmeettisen gua shan tehokkaimmat metodit, joiden avulla voit palauttaa elinvoimaisen hehkun kasvoillesi ja nauttia ikääntymisestä luonnollisin keinoin.

Kolmen viikon gua sha -haastee koostuu livenä Facebook-ryhmässä tapahtuvista etävalmennuksista kolmesti viikossa, joissa opetan sinulle kosmeettisen gua shan tekniikoita monipuolisesti. Haasteen livet ovat kestoltaan 30-60 minuutin mittaisia ja niiden tarkoituksena on rakentaa sinulle toimiva gua sha -rutiini arkeesi pikahoidoista perusteellisempiin hoitoihin. Jokainen hoito on erilainen ja kasvojen eri alueisiin keskittyvä. Kaikki live-lähetykset tallennetaan ja ne voi katsoa jälkikäteen 28.2. asti, jos et pääse osallistumaan live-lähetyksiin tai haluat virkistää muistiasi vielä jälkikäteen.

Miten kosmeettinen gua sha vaikuttaa?

Ihonhoitotuotteet hoitavat ihon ylintä kerrosta, epidermistä, joka saa ravintonsa sen alla sijaitsevan dermiksen kautta. Tuotteilla hoitaminen rajoittuu vain ihon pintaan, mutta on tärkeää vaikuttaa myös syvemmälle, koska ihon syvempien kerrosten aineenvaihdunta, lymfakierto, verenkierto ja sidekudosten kosteuspitoisuus vaikuttaa ihon pinnan ulkonäköön. Lisäksi kasvojen lihasten ja sidekudosten jännitykset vaikuttavat kasvojen piirteisiin ja muotoon.

 

Säännöllisesti tehdyn kosmeettisen gua shan tärkeimmät vaikutukset:

  • Ihon aineenvaihdunta vilkastuu, jolloin ihon uusiutuminen tehostuu
  • Lymfakierron vilkastuminen poistaa kudoksista tulehdusta ja turvotusta
  • Kasvojen lihakset rentoutuvat ja sidekudoksiin saadaan lisää tilaa, jolloin juonteet tasoittuvat
  • Sidekudosten kosteuspitoisuus ja kimmoisuus paranee, joka tehostaa ihon uusiutumista
  • Ihon väri kirkastuu aineenvaihdunnan, hapen ja ravinteiden saannin tehostumisen myötä
  • Kollageenia, elastiinia ja soluväliainetta tuottavien fibroblastien toiminta aktivoituu
  • Kasvot ja koko olemus rentoutuu, joka lisää ihon elinvoimaisuutta
Kenelle haaste sopii?

Haaste sopii sinulle, jos oma olemus ja ulkonäkö tuntuvat vanhentuneelta tai ikääntymisen merkit häiritsevät, mutta haluat pistoshoidoille ja kauneusleikkauksille luonnollisia vaihtoehtoja. Haaste sopii myös kaikille, jotka haluavat ehkäistä ennenaikaisen ikääntymisen merkkejä iholla.

Kenelle haaste ei sovi?

En suosittele haasteeseen osallistumista, jos ihollasi on akne, rosacea tai perioraalidermatiitti ja oireet ovat tällä hetkellä aktiiviisena. Kontraindikaatioita ovat lisäksi akuutit tulehdukset, flunssa, syöpä, sydämen vajaatoiminta ja veritulppa.

Kannattaako haasteeseen osallistua, jos on käynyt jonkun Yin Your Skin verkkokursseista? 

Jos olet Yin Your Skin verkkokurssilaisille tarkoitetun Facebook-yhteisön jäsen ja olet osallistunut siellä järjestettäviin gua sha haasteisiin, sinulla on todennäköisesti kosmeettisen gua shan tekniikat jo hyvin hallussa ja voit koska tahansa palata katsomaan ryhmästä löytyviä videotallenteita. Jos kuitenkin kaipaat uutta inspiraatiota ja tekniikan hiomista, olet tottakai tervetullut mukaan haasteeseen!

Sopiiko haaste ammattilaisille?

Haaste ei ole tarkoitettu ammattilaisille, eikä anna edellytyksiä kosmeettisten gua sha hoitojen tekemiseen hoitotyössä, vaan se on tarkoitettu kotona tehtävään itsehoitoon. Yin Your Skin Pro kosmeettisen gua shan ammattilaiskoulutus on Suomen ainoa kosmetologeille ja kiinalaisen lääketieteen asiantuntijoille tarkoitettu ammattilaiskoulutus kosmeettiseen gua shaan. Hoitojen tekeminen asiakastyössä edellyttää huomattavasti syvällisempää osaamista mm. sidekudoksen anatomiasta ja tekniikasta. Kaikki ammattilaiskoulutuksen käyneet kosmetologit löytyvät listattuna täältä.

Yin Your Skin® kolmen viikon gua sha -haasteen sisältö

Kolmen viikon gua sha -haasteessa opetellaan seuraavat hoidot ja tekniikat:

– Turvotuksen poistaminen
– Silmäpussien hoito
– Ryppyjen täsmähoito ja kokonaisvaltainen hoito
– Kasvojen piirteiden kohotus
– Viiden minuutin pikahoito
– Kiinteyttävä, kohottava ja turvotusta poistava tehohoito
– Purentalihasten hoito
– Kasvojen tärkeimmät akupisteet kosmeettisessa gua shassa
– Niskan, hartioiden ja takaraivon jännityksien yhteys kasvoihin

Haaste toteutetaan 9x 30-60 min live-lähetyksinä suljetusssa Facebook-ryhmässä.

Haasteen aikataulu:

Viikko 1:

2.1. klo 19-20
5.1. klo 19-20
8.1. klo 11-12

Viikko 2:

9.1. klo 19.30-20.00
12.1. klo 19.30-20.00
14.1. klo 19-20

Viikko 3:

16.1. klo 19.30-20.00
19.1. klo 19.30-20.00
22.1. klo 11-12

Huom. Yin Your Skin kolmen viikon gua sha -haaste ei sisällä jäsenyyttä Yin Your Skin verkkokurssilaisten Facebook-ryhmässä, vaan haasteella on oma Facebook-ryhmä, jonne saat linkin ilmoittautumisen yhteydessä.

Käytämme haasteessa monipuolisesti Yin Your Skin gua sha välineitä, mutta sinun ei ole pakko hankkia kaikkia erikseen, vaan yksikin väline riittää. Haasteessa käytetään ainakin seuraavia Yin Your Skin välineitä:

Löydät Facebook-ryhmästä alennuskoodin, jolla voit tilata haluamasi tuotteet itsellesi 10 % alennuksella.

Ilmoittautuminen on sulkeutunut.

Liity uutiskirjeen tilaajaksi sivun alalaidasta, niin saat tietää ensimmäisten joukossa uusista haasteista ja tuotteista.
Lue mitä asiakkaat kertovat aiemmista Yin Your Skin® gua sha -haasteista

”Kiitos tästä minikurssista, jossa oli sisältöä kyllä useampaankin! Otsa silein kurtistuksista ihan sileäksi – taikuutta! Muista tuloksista en vielä osaa sanoa, koska pääsin tekemään harjoitteluita ihan viime tingassa ja pidempikestoiseen harjoitteluun ei tämän haasteen aikana ollut mahdollisuutta ja aikaa. Olen tehnyt gua shata aiemmin youtuben tutoriaalien avulla ja pidin gua shata suurena huijauksena, koska mielestäni sillä ei ollut mitään vaikutusta. Mutta. En ollut tajunnut tekniikasta hölkäsen pöläystä. Tukikäden tärkeys ja tension luonti olivat itselleni ne tärkeimmät opit. Luulen myös tajunneeni lymfapumppaukset, koska iho tuntui sen jälkeen ihan erilaiselta. Kiitoksia tuhannesti!”

– MARIA

 

”Vaikka kyseessä oli vain kolmen päivän haaste, oli se kokonaisuudessaan hyvin suunniteltu, laaja sekä selkeä johdatus kosmeettiseen gua shaan. Katja ohjasi tarkkuudella ja käytti sellasia kielikuvia, joilla varmasti ymmärsi tekniikan. Kosmeettinen gua sha oli vain sanana tuttu entuudestaan, mutta kolmen päivän aikana pääsin asiaan täysin sisälle. Myös tulokset puhuivat puolestaan epäpuhtauksiin taipuvainen ihoni oli jo kolmannen päivän aamuna niin huimasti tasoittunut, iso osa pienistä näpyistä oli hävinnyt, ihon väri oli tasoittunut huimasti ja kokonaisuudessaan olo oli kirkas ja kevyt. Tukiotteen tärkeys oli kyllä oivalluksista arvokkain. Erityisen hyödyllistä oli oivaltaa miten ihonhoidossa on aina kyse kokonaisuuksista ja ns. pohjatyön tekemisestä. Että on turha odottaa ihmevoiteita, jotka parantaisivat iho-ongelmasi, jos pohja on tukossa eikä se pysty edes vastaan ottamaan kosmetiikan vaikuttavia-aineita.”

– SAARA

 

”Ensimmäisen illan hoidon jälkeen kehossa todellakin alkoi tapahtua: jouduin käymään useita kertoja wc:ssa yön aikana! 😀 Kolmen päivän intensiivin jälkeen ennen ja jälkeen kuvissa näkyi eroa, vaikken osannutkaan täsmällisesti osoittaa mikä on muuttunut. Iho tuntui kirkkaammalta ja kasvot kapeammilta. Kurssin jälkeen olen yrittänyt pitää kosmeettisen gua shan ohjelmassani vähintään kerran viikossa, ja vaikka kokonaisen hoidon vaatima aika tuntuu aina niin pitkältä kun sitä aloittaa, niin lopussa kuitenkin kiitos seisoo ja olo on sekä rentooutunut että virkeä. Koen että keski-ikäisen naisen hieman valahtamaan alkaneet kasvot ovat taas napakammat ja piirteet selkeämmät. Eniten nautin lymfapumppauksen tunteesta, sekä otsan rentouttamisesta. Ehdottomasti jatkan tällä tiellä ja voin lämpimästi suositella muillekin.”

– ANNIKA

 

”Kiitos haasteesta. Ihan uskomatonta, miten paljon 3 päivässä opin. En todellakaan ollut aikaisemmin harjoitellut. Kiva, kun saa vielä kuukaudeksi videot käyttöön niin voi sitten itse hioa tekniikkaa ja harjoitella lisää. Tämä oli kuin pieni mini-hemmottelu loma itselle. Katja osasi selittää kaikki liikkeet todella hyvin ja opetusta oli helppo seurata. Suosittelen haastetta kaikille, jotka ovat gua shasta kiinnostuneita. Tästä sai mukavan tehostartin omalle hoidolle.”

– ELLI

 

”Tukikäden merkitys, samoin kuin lastakäden liikkeen lähteminen olkapäästä auttoivat palasia loksahtamaan paikoilleen. Olin aiemmin kuvitellut painavani kevyesti, mutta niin vain opin painaneeni monessa kohtaa liikaa. Vaikka aiemminkin olen saanut ihania, silminnähtäviä tuloksia, jotka muutkin ovat huomanneet, tuntui, että nyt vasta todella sain vaikuttavia tuloksia ihon ulkonäköön ja ennen kaikkea rentouden tunteeseen! Erityisesti nasolabiaali-alueen käsittely tuntui todella hyvältä kroonisena vaivaavan tukkoisuuden auettua välittömästi hoidon jälkeen. Samoin todella juminen niska-kallonpohja-ohimo -alue tuntuu nyt kevyemmältä ja jumisemman puolen korva kutisee ja päänahkaa pitkin kulkee vähän kuin kylmiä väreitä.

Vasemmalla puolella minulla on kaularangan ja solisluun alueella onnettomuuden jäljiltä jumiutumista lihaksissa ja paljon hermo-oireilua, kun hermot ovat monista syistä ahtaalla. Oireina ollut tunnottomuutta, puutumista, pistelyä ja muuta epämääräistä kasvojen kolmihermon alueelta aina vasemman käden sormiin asti. Jo ensimmäisen hoidon jälkeen näillä alueilla alkoi erikoinen tunne. Toisen hoitokerran jälkeen tuntui hyvällä tavalla ns. sähkötystä kasvoista sormenpäihin asti näillä hermo-oireiden alueilla ja ensimmäistä kertaa yli kahteen vuoteen käsi tuntui ”normaalilta”. Mahtava fiilis!”

– VIIVI

 

”Tässä intensiivissä tukiotteen käyttö aukeni aivan uudella tavalla ja se toi suuren ahaa-elämyksen omaan gua sha -osaamiseen. Sun vertauskuvat lipun hinaamisesta salkoon ja varsinkin pullataikinasta saivat lampun syttymään, huomaan muistuttavani itselleni gua shaa tehdessä, että ”eipäs nyt revitä reikiä pullataikinaan/pizzapohjaan, vaan kohdellaan sitä napakan hellävaraisesti!” Tulokset ovat niin kokonaisvaltaiset, etten osaa nimetä niistä tarkemmin mitään yhtä kohtaa, koko yläkroppa kainaloista ylöspäin on hoidon jälkeen ihana! Erityiskiitokset täytyy antaa sun opetuksen lisäksi myös välineille, lusikalla saa pumppaukset sujumaan melkein itsestään ja Jalo-lasta on aivan mahtava työkalu kaikkeen päänsäryn karkottamisesta kasvojen hoitamisen pienimpiinkin detaljeihin <3 Toivottavasti intensiivejä on jatkossakin, sillä kertaus on opintojen äiti!”

– HANNA

 

”Ostin Jalo-lastan jo aiemmin, mutta huomasin nopeasti ettei sen käyttöä pysty itse oppimaan YouTube videoista. Samoihin aikoihin näin tästä kurssista mainoksen ja tartuin siihen heti. Nyt kynnys osallistua pidemmällekin kurssille on matalampi. Valitettavasti pääsin katsomaan tallenteet vasta loppumetreillä, mutta hienoa, kun ne olivat kuukauden tallessa ja katsottavissa.

Mielestäni ilme raikastui yleisesti ja kasvot kohottuivat. Ihon kunto näyttää paremmalta, väri on kirkas ja tasaisempi, sekä iho on myös kuulaampi. Mieli ja olo on myös erilainen, vaikea sanoa miten tarkalleen, mutta siis ehdottomasti positiivisesti erilainen. Samalla rauhallisempi ja valppaampi. Tosiaan tuntuu myös kuin näkökin olisi parempi!

Tekniikasta opin paljon, esim, tukiotteesta, ja kuinka aivan eri osion hoito vaikuttaa siihen mitä itse haluaa työstää ja hoito onkin aina syytä aloittaa huolella alusta asti. Mielestäni selitit hyvin eri tekniikat ja osiot. Hoidossa on paljon eri kohtia, ja menee varmasti aikaa, että oppii ne ns. ulkoa. Yritän ehtiä vielä katsomaan videon viimeisen osan uudelleen. Tekee myös mieli tutustua enemmänkin esim lymfakiertoon, ja miten voisi edesauttaa samalla lailla kehoa muiltakin osin kuin vain kasvojen alueelta.

Kiitos paljon erittäin hyvästä opetuksesta, oli ilo osallistua!”

– MARI

 

”Kiitos tosi paljon tarjoamastasi haasteesta ja lyhytkurssituksesta. Haaste innosti, koska se tarjosi nopeahkolla tahdilla reilusti tietoa, kun isommat kurssisi tuntuvat tähän hetkeen liian suurilta kokonaisuuksilta. Yin your skin gua sha oli minulle täysin tuntematonta ennen haastetta. Koin saavani kolmella eri kerralla edistyvästi kattavan ymmärryksen tekniikasta ja perusteista miksi tietyllä tekniikalla kannattaa tehdä. Nyt tunnen osaavani tehdä itselleni pitkän yin your skin tyylin gua sha hoidon. Koin hyötyväni siitä, että selitit miksi tietty suunta liikeradoilla, miksi tukiote on tärkeä. Oli opettavaista kuulla miten kuvailit erilaisin adjektiivein ja vertauksin otetta lastasta ja voimakkuudesta jolla sitä eri kohdissa painetaan tai ollaan painamatta. Kasvoni ovat hoitojen jälkeen olleet eloisammat, ihoni väri tasaisempi, silmät ovat kirkkaammat. Turvotus silmien alla on vähäisempää ja suupieleni ovat kohonneet ylös. Parasta on kuitenkin se miten kasvojen käsittely on rentouttanut, tuonut yhteyttä itseen ja antanut voimaannuttavan tunteen siitä, kuinka voin itse vaikuttaa hyvinvointiini.”

– REETA

 

”Olin hankkinut välineet jo jonkin aikaa ennen kuin kuulin haasteesta. En kuitenkaan osannut niitä niin vain käyttää, joten haaste tuli juuri sopivasti eteen. Opin ihan konkreettisesti, kuinka välineitä käytetään. Videon ja mielikuvien avulla sai hyvin kiinni tekniikasta. Lipun vetäminen salkoon erityisesti nappasi mulle.

Tuloksia näki, kun vertasi kasvojen puoliskoja toisiinsa. Erityisesti liftaavat liikkeet 3. päivänä tehosivat. Minulla on vähän huonossa kunnossa iho maskien käytön seurauksena ja leuan alla paljon epäpuhtauksia. Luulen, että keskityn nyt alkuun dekolteen hoitoon ja lymfapumppauksiin, jottei iho ärsyynny liikaa.

Kiitos erittäin selkeästä opastuksesta. Ennen syyskuun loppua pitää kirjoitella vielä vaiheet itselle ylös, jotta muistaa koko hoidon.”

– SARI

 

”Opin tukikäden käytöstä, kompression voimakkuudesta eri kohdissa hoidettavaa aluetta ja oivalsin liikkeen idean olevan ”ulospäin ohjaavaa/vetävää” sisäänpäin painavan sijaan. Opin myös paljon uusia liikeratoja etenkin dekolteen ja leuan alueelle. Kattava ja oikein huolellisesti valmisteltu ja esitetty kokonaisuus ja vähintäänkin vastinetta rahoille! Kiitos.”

– MIILA

 

”Oli hyvä koulutus, kiitos! Huomasin heti maanantaina, että kaulani oli sileämpi, kyllä selkeästi soluväliaine tykkäsi liikuttelusta! Aion jatkaa gua shausta ja heti maanantaina tein leukaan asti. Minulla on ollut punoitusta nyt muutaman viikon, jostain kasvoni ovat ärtyneet, joten teen vielä vähän varovaisemmin loppukasvoja. Lymfaus oli erityisen ihanaa, samoin kuin otsan käsittely, se tuntui jotenkin erityisen rentouttavalta. Luultavasti osallistun jatkossakin sinun kursseillesi.”

– LEENA

 

”Opin, että liikkeitä tehdessä saa olla todella helläkätinen. Tuloksina huomasin ensimmäisen puolen työstämisen jälkeen rennommat ja liikkuvammat lihakset sekä kohonneet kasvonpiirteet, verrattuna käsittelemättömään puoleen. Lymfapainelu oli todella rentouttavaa ja olinkin nukahtaa kesken painelun.”

– HEINI

 

”Kiitos Katja ihanasta 3 päivän gua sha -maratonista! En ole aiemmin osallistunut gua sha -kursseille eli kaikki oppi oli uutta. Oli erinomaista, että yksityiskohtaisesti näytit sekä otteet välineistä että kunkin käsiteltävän alueen yksittäisen liikkeen. Minusta oli myös hyvä, että kokonaisuus oli palasteltu 3 iltaan ja aina toistettiin edellisen illan liikkeet seuraavana päivänä. Ehkä voisi jopa harkita, että olisi vielä 4. ilta, jolloin koko protokolla vietäisiin yhdessä flowna läpi.

Tulokset oli selvästi nähtävissä ja koko kasvojen ilme oli kohotettu. Myös mieltä nämä 3 iltaa hellivät ja kohottivat. Kaiken kaikkiaan todella onnistunut, ihana kokonaisuus, kiitos paljon!”

– RIINA

 

”Kiitos Katja! Huikeat 3 päivää ja niin paljon uutta pienessä ajassa! Tekniikasta ja lastan käsittelystä opin paljon uutta. Erityisesti oma kompastuskivi on lastan käytössä paine ja voimakkuus. Hienosti muistuttelit siitä aika ajoin. Sessiot kuluivat todella nopeasti ja rauhallisella tahdilla. Selkeää ja helppoa seurata sekä tehdä samanaikaisesti. Tulokset tuntuivat sekä näkyivät heti hoidon jälkeen, wau!”

– ANU

 

”Opin haasteen aikana lisää tekniikasta ~ sitä erityisesti toivoinkin. Sain neuvoja niiden kasvojeni alueiden käsittelyyn, joihin haluan hoitoa tehdessäni paneutua. Katja ohjeisti riittävän rauhalliseen tahtiin ja sain hyvin kiinni oikeasta tekniikasta. Lopputuloksena ryhdistyneet ja heleät kasvot! Lämmin kiitos haasteesta, suosittelen!”

– TIIA
Valmentajasi

En ole tyypillinen kosmetologi. Intohimoni ei ole hoitaa ihoa pelkästään pintatasolla, vaan ottaa huomioon kaikki tasot ihmisen kehossa sekä mielessä. Rakastan työtäni – opettelen joka päivä lisää ja opetan taitojani myös eteenpäin.

Olen työskennellyt kauneudenhoitoalalla 23 vuotta. Valmistuin kosmetologiksi 20 vuotta sitten ja opiskelin heti perään meikkaajaksi. Vuonna 2009 koko elämäni muuttui, kun kiinnostuin holistisesta ihonhoidosta. Muutuin epämotivoituneesta ja pakonomaisesta suorittajasta intohimoiseksi yrittäjäksi. Palava haluni oppia, kehittyä ja auttaa ihmisiä ei sammu koskaan.

Olen harrastanut joogaa yli 13 vuotta, kouluttautunut joogaopettajaksi ja ohjannut joogaa vuodesta 2015 lähtien. Lisäksi olen suorittanut tutkinnon luonnonkosmetiikan tuotekehityksestä, kirjoittanut kaksi kirjaa ihonhoidosta ja ylläpitänyt Suomen suosituinta ihonhoitoblogia. Olen myös perustanut kansainvälistyneen luonnonkosmetiikan edelläkävijän, Jolie Organic Health & Beautyn, josta myin osuuteni vuonna 2014.

Olen kouluttautunut lukuisiin ihonhoidon manuaalitekniikoihin kuten sidekudosmanipulaatioon, Vodderin manuaaliseen lymfaterapiaan (basic- ja advanced-taso kasvoille ja kaulalle), kosmeettiseen gua shaan ja kasvorefleksologiaan. Opiskelen parhaillaan kolmatta vuotta Suomen Kiinalaisen lääketieteen akatemiassa akupunktiohoitajaksi. Keväällä 2022 suoritin täydennyskoulutuksen kosmeettisista hoitotekniikoista, joihin kuuluu kosmeettinen akupunktio ja kosmeettinen kuivakuppaus. Opetin itse koulutusohjelmassa kosmeettista gua shaa ja ulkoista ihonhoitoa. Lisäksi koulutan säännöllisesti kosmetologeja Yin Your Skin Pro -menetelmään.

Omistan kaksi luonnonkosmetiikan ihonhoitosarjaa. Djusie lanseerattiin vuoden 2021 lopussa ja Yin Your Skin -sarjan olen perustanut vuonna 2017. Teen myös säännöllisesti hoitotyötä vastaanotollani.