Kosmeettinen gua sha – kiinteä ja kirkas iho

Kosmeettinen gua sha on tehokas tuotteeton ihonhoidon metodi, jota säännöllisesti tekemällä voi vähentää käyttämiensä ihonhoitotuotteiden määrää.

 

Kirkas ja kiinteä iho

Gua sha on yli tuhat vuotta vanha, kiinalaiseen lääketieteeseen perustuva hoitomuoto, joka on hiljattain noussut johtotähdeksi tehokkaimpien kauneustrendien taivaalle. Ihonhoitotuotteet vaikuttavat vain ihon pintaan, mutta kosmeettisen gua shan vaikutukset yltävät ihoa syvemmälle – sinne, missä todelliset pitkäaikaiset tulokset syntyvät.

Kosmeettinen gua sha -hoito tuo kasvojen iholle kiinteyttä, elinvoimaa ja kirkkautta, ja vähentää erittäin tehokkaasti turvotusta. Kosmeettinen gua sha on tehokas tuotteeton ihonhoidon metodi, jota säännöllisesti tekemällä voi vähentää käyttämiensä ihonhoitotuotteiden määrää. Yin Your Skin kosmeettinen gua sha eroaa perinteisestä, kiinalaisen lääketieteen mukaisesta gua shasta, sillä menetelmässä yhdistyvät perinteinen gua sha sekä elementit sidekudosmanipulaatiosta ja manuaalisesta lymfaterapiasta. Kosmeettinen gua sha on siis erityisesti kauneudenhoitoon kehitetty menetelmä ja on tärkeää ymmärtää, että kyseessä on kaksi erilaista hoitoa. Lue täältä artikkeli mitä on gua sha? Tutustu myös asiakkaitteni gua sha kokemuksiin täällä.

Gua shassa ihoa käsitellään useimmiten jade-, ruusukvartsi- tai bian-kivestä valmistetulla lastalla. Hoito vapauttaa tehokkaasti jännityksiä lihaksissa ja sidekudoksissa sekä parantaa verenkiertoa, lymfanesteiden virtausta ja ihon aineenvaihduntaa. Kosmeettisen gua shan jälkeen olo on virkeä ja elinvoimainen, ja energia virtaa meridiaani- eli energiakanavissa vapaasti.

Kokonaisvaltainen itsehoidon menetelmä

Hoitamalla kasvoja gua shalla, hoidat samalla koko vartaloa, koska meridiaanikanavien ja sidekudosverkoston kautta vaikutus ulottuu kaikkialle kehoon. Gua sha onkin kokonaisvaltaisen itsehoidon menetelmä parhaimmillaan.

Kosmeettinen gua sha herättää kasvoille upean hehkun jo muutaman minuutin käsittelyllä, säännöllisen hoidon vaikutuksista puhumattakaan. Kosmeettisen gua shan tuloksista nauttiakseen ei tarvitse olla kosmetologi. Yin Your Skinin avulla opit parhaat tekniikat nopeasti.

Kosmeettinen gua sha on erittäin tehokas hoitomuoto ikääntyvälle iholle ja luonnollinen, pitkäaikaisia tuloksia tuova vaihtoehto täytehoidoille tai Botoxille. Kosmeettisen gua shan tarkoitus ei ole yrittää estää ikääntymisen merkkejä, vaan saada sinut näyttämään terveemmältä ja elinvoimaisemmalta versiolta itsestäsi.

Yin Your Skin verkkokurssi sisältää neljä erilaista kosmeettisen gua shan perustekniikkaa: kiinteyttävän, kirkastavan ja liftaavan hoidon (20 min), turvotusta ja kuona-aineita poistavan hoidon (10 min), pikakaunistavan ja heleyttävän hoidon (3 min) sekä nopean stressiä lievittävän hoidon vartalolle (3 min). Verkkokurssilla opit kosmeettisen gua shan perusteet kirjallisen materiaalin ja videoiden avulla. Opit, miten erilaiset tunnetilat näkyvät kasvoilla sekä mitä erilaiset iho-oireet ja merkit kasvoilla kertovat. Lisäksi saat käyttöösi selkeät piirrokset kasvoilla ja päässä sijaitsevista meridiaanikanavista ja akupisteistä sekä kasvojen ja kaulan lymfapisteistä.

Kosmeettisen gua shan vaikutuksia kasvoille
 • Aktivoi ihon verenkiertoa –> hapettunut veri kulkeutuu ylöspäin ihon pintakerroksiin ravitsemaan kudoksia ja ihosoluja –> iho uusiutuu nopeammin
 • Vilkastuttaa lymfanesteiden kiertoa –> kuona-aineiden kuljetus tehostuu
 • Poistaa turvotusta kasvoilta ja silmien alta
 • Kirkastaa ja ”avaa silmiä”
 • Voi vähentää epäpuhtauksia
 • Voi vähentää pigmenttiläiskiä
 • Tehostaa kollageenin ja elastiinin tuotantoa
 • Silottaa ryppyjä ja kiinteyttää veltostunutta ihoa
 • Poskien ja leukalinjan piirteet sekä kasvojen muoto piirtyvät kauniimmin esille
 • Parantaa aineiden imeytymistä ihoon
Kosmeettista gua shaa ei suositella, jos
 • Iho on vaurioitunut tai tulehtunut
 • Iholla esintyy rosaceaa, aknea tai perioraalidermatiittiä (oireiden päältä ei tule käsitellä ihoa, mutta niiden alapuolelle ja ympärille voi silti tehdä hoidon ja esim. rosacealle ja aknelle kaulan alueen käsittely on hyödyllistä)
 • Jos iholle laitettu täyteaineita tai pistoshoitoja viimeisen 3-4 kuukauden aikana
 • Sinulla on veritulppa, valtimon pullistuma tai valtimonkovettumatauti
 • Sinulla on sylpä
 • Olet flunssassa

Yin Your Skin® Signature Experience 115 €

Lähde mukaan kiehtovalle matkalle ihosta ytimeen! Hinta oikeuttaa 8 kk pääsyn materiaaleihin.

Yin Your Skin® level 2 – Advanced Facial Gua Sha 125 €

Opi kosmeettisen gua shan edistyneimmät tekniikat. Hinta oikeuttaa 8 kk pääsyn materiaaleihin.

Yin Your Skin® Complete Experience 230 €

Osta molemmat kurssit yhdessä ja säästä 10 €. Hinta oikeuttaa 8 kk pääsyn materiaaleihin.

Usein kysyttyjä kysymyksiä kosmeettisesta gua shasta

Kuinka usein gua sha hoidon voi tehdä?

Kosmeettiseen gua shaan kannattaa ottaa kunnon kickstart heti alkuun, jotta näkee kunnolla, millaisia tuloksia sillä saa aikaan ja ennen kaikkea oppii tekniikan perusteellisesti. Aluksi hoidon voi tehdä päivittäin noin 3-4 viikon ajan. Kannattaa kuitenkin kuulostella ihoa sen aikana: kaikkina päivinä pitkä ja perusteellinen hoito ei välttämättä ole tarpeen ja joinakin päivinä voi olla tarpeen keskittyä enemmän joihinkin tiettyihin ihoalueisiin, kuten leuan alueen jännityksiin tai turvotuksen poistamiseen. Kipeitä alueita ja kipeitä lymfapisteitä ei saa hoitaa. Jos ne kipeytyvät hoidosta, se on merkki liian voimakkaasta tekniikasta tai siitä, että käsittely on niille alueille ainakin tällä hetkellä liikaa ja käsittelystä täytyy ottaa silloin taukoa. Kolmen viikon kickstartin jälkeen voi siirtyä ylläpitämään tuloksia 2-3 kertaa viikossa. Kosmeettinen gua sha on kuin kuntosalilla käyntiä: jos sitä tekee silloin tällöin, siitä tulee hyvä olo ja tuloksiakin huomaa välittömästi, mutta ne eivät ole pitkäaikaisia, vaan vaativat säännöllisyyttä ja ylläpitoa, sillä tulokset kumuloituvat pitkällä aikavälillä.

Milloin voi odottaa tuloksia?

Jokaisen hoidon jälkeen tulokset näkyvät yleensä turvotuksen vähenemisenä, ihon värin kirkastumisena sekä silmien kirkastumisena. Lisäksi silmät näyttävät yleensä suuremmilta hoidon jälkeen ja koko kasvoilla on terve hehku. Veltostuneen ihon kiinteytyminen, ryppyjen siliäminen ja epäpuhtauksien väheneminen vievät yleensä pidemmän ajan ja niitä voi odottaa 3-4 viikon jälkeen, jos hoitoa on tehnyt säännöllisesti. Tulokset paranevat pitkällä aikavälillä ja niitä täytyy ylläpitää säännöllisellä hoidolla 1-3 kertaa viikossa.

Kuinka kauan tulokset pysyvät iholla?

Yksittäisen perusteellisen hoidon tulokset voi joskus havaita iholla vielä pari päivää hoidon jälkeen. Pidemmällä aikavälillä säännöllisen gua shaamisen myötä tulokset pysyvät iholla myös pidempään ja silloin myös huomaa helposti, kun tulokset alkavat hävitä, mikäli hoidosta on pitänyt taukoa.

Iholleni on alkanut tulla epäpuhtauksia gua shan myötä – teenkö jotain väärin?

Hoitojen aloittaminen voi nostaa pintaan epäpuhtauksia, koska ihon aineenvaihdunta paranee. Eritystoimintaan osallistuvana elimenä, kuona-aineet voivat tulla ulos ihon kautta. Tällöin hoitoa tulee jatkaa säännöllisesti epäpuhtaudet kiertäen ja niiden alapuolelta hoitaen. Epäpuhtaudet voivat myös alkaa vaihtamaan paikkaa ja onkin tyypillistä, että ne alkavat valua alaspäin. Pikkuhiljaa ne kuitenkin häviävät.

Ihollani ei ole varsinaisia finnejä, vaan ihonalaista tukkeumaa. Voinko tehdä gua shaa niiden päältä?

Ihoa kuulostellen voi tehdä. Mekaaninen hankaus voi joskus ärsyttää tukkeumia, joten tällaisten alueiden päältä tulee hoitaa hellävaraisesti pitäen lastaa pienessä kulmassa ja sivelyitä voi tehdä vähemmän. Ihoa kannattaa hoitaa myös alueiden alapuolelta sekä keskittyä parantamaan lymfanesteiden virtaamista alas- ja ulospäin suuntautuvilla hellillä sivelyillä ja aaltomaisilla pumppaavilla liikkeillä. Kaulan, niskan ja leuan alueen hoito on erityisen tärkeää.

Voiko gua shaa tehdä ilman öljyä?

Gua sha hoidossa tulee aina käyttää liukastetta, eli hoitoa ei voi tehdä ilman öljyä.

Millä välineellä on paras aloittaa gua sha ja miten voisi arvioida mikä on paras väline omaan käyttöön?

Yin Your Skin® aaltomainen LAHJA kasvolasta tai LOVI kampa ovat hyviä välineitä aloittelijalle, mutta mikään ei estä valitsemasta myöskään JALO kasvolastaa, joka on tarkoitettu edistyneempiin tekniikoihin. Ihotyyppi pitää myös huomioida: herkälle iholle, aknelle, rosacealle, atopialle ja perioraalidermatiitille kannattaa valita NIVA lusikka. Lisäksi lusikka on tärkein työkalu, jos kasvoilla on turvotusta. KUULAS jaderulla ei puolestaan sovi herkälle iholle eikä iho-ongelmille.

Mistä tietää, onko oma iho liian ohut tai herkkä gua shalle?

Jos iho on kosketusherkkä, herkästi punoittava, ärtyvä tai couperoottinen, kannattaa valita välineeksi NIVA lusikka ja tehdä Yin Your Skin® kurssin turvotusta ja kuona-aineita poistavaa hoitoa, jossa ihoon ei kohdistu mekaanista hankausta, vaan tekniikka on hyvin hellää sivelyä sekä lymfaattisia pumppauksia, jotka tehdään lusikan kuperalla sivulla. Ohut iho on kuin ”läpikuultava” ja pergamenttimainen ja se rikkoutuu ja voi ärtyä helposti. Kosmeettinen gua sha voi vähentää ihon herkkyyttä, mutta hoito tulee aloittaa hyvin hellästi, säännöstellen ja ihoa kuulostellen.

Kuinka liukkaasti gua sha välineen tulee liukua iholla?

Gua sha välineen tulee liukua iholla helposti, mutta ei liikaa, muuten sitä on vaikea hallita ja tulokset eivät kohdistu haluttuun sidekudoskerrokseen. Jos iholla on liikaa öljyä, välineellä joutuu myös painamaan voimakkaammin hallitakseen sitä, jolloin tulokset menevät halutun sidekudoskerroksen ohi. Jos öljyä on puolestaan liian vähän, iholle muodostuu liikaa kitkaa ja se ärsyttää ihoa. Kultainen keskitie olisi siis tärkeää löytää ja sen oppii tunnistamaan säännöllisellä harjoittelulla.

Voiko gua shaa tehdä saunassa?

Kosmeettista gua shaa ei tule tehdä saunassa, sillä hoito tehostaa lymfanesteiden virtausta ja ylimääräisen nesteen poistumista kudoksista. Saunan lämpö vilkastuttaa verenkiertoa ja lisää nesteiden suodattumista kapillaareista kudoksiin, jolloin hoidon turvotusta poistavat vaikutukset kumoutuvat.

Kuinka usein gua sha -hoito-ohjelmaa tulisi vaihdella?

Perushoito pysyy aina samana, mutta se täytyy sopeuttaa ihon kuntoon ja tarpeisiin. Kun hoitoa on tehnyt pidemmän ajan säännöllisesti, ihotietoisuus kasvaa ja omasta ihosta alkaa havaita sen tarpeita paremmin: milloin täytyy keskittyä enemmän turvotuksen poistamiseen ja milloin purulihasten jännitysten avaamiseen jne.